Oko

Italská zeleninová pochoutka

Jídla z cukety

Na přípravu jídla podle receptu italská zeleninová pochoutka budeme potřebovat:
1 velká cuketa (cca 500 g), 1 baklažán (cca 500 g), 20 dkg strouhaného parmezánu, 4 stroužky česneku, máslo, mletý bílý pepř, tymián, sůl

Postup přípravy: 5 dkg másla rozehřejeme, přidáme prolisovaný česnek a tymián, vše dobře promícháme.

Cuketu i baklažán pokrájíme na tenká kolečka.

Máslem vymazanou formu naplníme střídavě cuketou a baklažánem. Každou vrstvu dochutíme připravenou směsí z česneku a másla, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a posypeme strouhaným parmezánem. Zakryjeme a pečeme cca 45 minut při 150°C. Deset minut před koncem pečení odkryjeme a dopečeme dozlatova.


Další články

Krupicová kaše s jablky se přelije rozehřátým máslem.
Krémová cuketová polévka kterou rozmixujeme.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Bramborová kaše se vymíchá dohladka.
Cuketová kaše se ještě nakonec nechá přejít varem.
Rýžový nákyp s jablky zapečeme.
Rýžová kaše je recept, ke ktrému se hodí jako příloha kompot.
Cuketový nákyp s mletým masem pečeme dozlatova.
Cuketový salát s cibulí se nakonec dá na cca hodinu odležet do lednice.
Italské bazalkové pesto plníme do sklenice.
Lehká italská peperonata se hodí jako příloha k masu.
Italská omáčka má v kuchyni široké uplatnění.

Recept na jídlo italská zeleninová pochoutka přichází do kuchyně s inspirací řadou nových chutí. Cukety v průběhu dní horkého léta zrají na záhoncích hřejících se v teplému slunci.

Cuketový nákyp s rýží zapečeme v ohnivzdorné misce.

Cuketový salát s vejci přelijeme zálivkou.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů