Na přípravu jídla cuketové špagety budeme potřebovat:
1 větší cuketa, 50 g sýru gouda, 2 lžíce kysané smetany, 2 žloutky z vejce, 1 lžíce přepuštěného másla, 1 rajče, zelená petrželová nať, sůl, chilli koření
Postup přípravy: Z omyté cukety odkrojíme oba konce a škrabkou na špagety nakrouháme potřebné množství špaget. Necháme je chvilku "vypotit" a mezitím si připravíme cuketovou omáčku.
Zbylou část cukety nahrubo nastrouháme. Přepuštěné máslo rozehřejeme v pánvi, cuketu osolíme a za občasného promíchání osmahneme. Zatímco se cuketa smaží, rajče nakrájíme na kostičky, zelenou petrželku nadrobno nasekáme, smícháme a odložíme si zatím stranou. Sýr gouda si nastrouháme.
V hrnečku si rozmícháme žloutky a kysanou smetanu. Když se z cukety vysmahne voda, přisypeme chilli koření, promícháme a odstavíme z ohně. Přidáme připravenou směs ze žloutků a smetany a promícháme.
Připravenou omáčku vmícháme do syrových cuketových špaget, posypeme sýrem, rajčetem a petrželkou a podáváme.
Další články
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Karbanátky z patizonu podáváme s bramborem.
Cuketové zelí ochutíme.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketová nádivka s brambory.
Minestrone je originální italský recept na polévku, uvařit ji není složité.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Špenátové karbanátky podáváme obložené dílky rajčat.
Tužka se vyrábí na stejném principu již od sedmnáctého století.
Ludolfovo číslo pí bylo vypočteno s přesností 5000 miliard desetinných míst.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Aromatická cibule pochází podle názoru některých odborníků z oblasti Střední Asie.
Cuketové špagety přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.