Několik receptů na jídla z cukety inspiruje.
Na přípravu jídla podle receptu cuketové placičky s uzeným masem a sýrem budeme potřebovat: 300 gramů mladé cukety, 100 gramů uzeného masa (plec, rolku apod.)100 gramů uzeného sýra, 1 vejce, 80 gramů strouhanky, mletý pepř, sůl, strouhanku na obalení, olej na osmažení.
Postup přípravy: Mladou cuketu nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle.
Uzené maso na jemno nakrájíme a sýr nastrouháme na struhadle.
Cuketu lehce osolíme, necháme chvíli stát, tekutinu, kterou cuketa pustí, vymačkáme a tekutinu vylijeme. K cuketě přidáme vejce, uzené maso, sýr a dle chuti opepříme a osolíme (opatrně, sýr i uzené maso jsou již samy o sobě slané). Kdo má rád, může také přidat trošku nastrouhaného česneku.
Vše dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Takto připravené těsto odebíráme z mísy po kouskách, v mokrých dlaních z něj vytváříme menší placičky, které následně ještě obalíme ve strouhance a klademe do nepřilnavé pánve s rozpáleným olejem. Cuketové placičky smažíme z obou stran dozlatova, osmažené cuketové placičky klademe na ubrousek, který odsaje přebytečný olej.
Cuketové placičky s uzeným masem a sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Další články
Aminokyseliny plní v lidském těle nezastupitelnou roli. V přírodě se vyskytuje více než 300 aminokyselin.
Klasická zapečená cuketa s mletým masem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme ji a pro lepší chuť k ní můžeme přidat rýži nebo pečivo jako přílohu.
Lahodná fazolová polévka s uzeným masem se uvaří v hrnci na horké plotně. Zahustíme ji trochou mouky s vodou.
Na kousky natrhané cuketové placičky s mrkví se podávají ještě zatepla s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Během přípravy se cuketové placičky doplní nastrouhaným sýrem, nakrájenou anglickou slaninou, moukou s práškem do pečiva, žloutky z vajec, nasekanými bylinkami a důkladně promícháme, aby se v nich náležitě rozvinula chuť koření.
Typické brokolicové placičky se sýrem mají chuťově něco do sebe, jsou pružné a charakteristické je pro ně aroma. Svými kořeny sahají do zeleninové kuchyně z doby příchodu cukety na náš kontinent.
Výrazně kyselé nakládané zelí s mrkví doplní jako vitamínů plná příloha jídla z masa a hodí se k němu také na krajíce nakrájený chléb.
Po připravení do pekáče se zapečené brambory s mletým masem přikryjí, upečou a před koncem pečení pak dopečou v odkrytém stavu.
Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní předem připravenou směsí a následně upeče.
V pánvičce na oleji osmažené cuketové placičky se sýrem nacháme pustit přebytečný olej do papírových utěrek, na které je pokládáme. Brambory se jako příloha hodí.
Na talíři se francouzské brambory se sýrem podávají ještě zatepla bohatě posypané nastrouhaným sýrem, který necháme chvíli rozpéct.
Dozlatova upečené cuketové placičky pečené v troubě se dají odsát tuk na papírové utěrky, vychladnout a vychladlé je podáváme s brambory nebo krajíci chleba nebo je můžeme jíst i samotné.
Cuketa skýtá recept na přípravu cuketových placiček s uzeným masem a sýrem, pro podzimní dny je to jídlo jako vyšité.
Placičky jsou u nás doslova jako doma. Cuketa se zařadila do jídel české kuchyně a na naše talíře již dnes prostě patří.
Jako hlavní jídlo mají cuketové placičky s mrkví a vločkami něco do sebe, když zezlátnou na povrchu, necháme je již pouze zlehka vychladnout a můžeme podávat.
Recepty se využívají při přípravě jídel.
Na francouzské brambory s uzeným masem potřebujeme v první řadě brambory a poté také sýr eidam, vařené uzené maso, máslo, vejce a sterilovaný hrášek pro oživení barvou i chutí.
S notnou dávkou kuchyňské dovednosti připravené cuketové placičky s křenem se doplní vařeným bramborem a nakonec s chutí sní, můžeme i samotné.
Placiček není nikdy dost a cuketové mezi ně patří, dnes si povídáme o cuketových placičkách s uzeným masem a sýrem, je to rychlá svačina nebo v kombinaci s brambory účelně pojatý oběd.
Nakonec se po nich z talířů jen zaprášilo.