Několik receptů na jídla z cukety inspiruje.
Na přípravu jídla podle receptu cuketové placičky s křenem budeme potřebovat: 600-650 gramů cukety (cca dvě mladé, neloupané cukety), 3-4 lžíce nastrouhaného křenu, 150 gramů hrubé mouky, 2 vejce, mletý pepř, sůl, olej na smažení placiček, 100 gramů uzeniny (není nutné).
Postup přípravy: Mladé neloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, ve které je smícháme s vejci, najemno nastrouhaným křenem, solí, mletým pepřem a hrubou moukou dle potřeby, aby se vytvořilo středně husté těstíčko. Pokud budeme do placiček přidávat i uzeninu, nakrájíme ji na malé kousky a také vmícháme do směsi.
S těstíčkem pracujeme okamžitě, aby nezačalo pouštět vodu, takže již během míchání těstíčka je dobré, nechat si již zahřívat pánev s olejem nebo sádlem.
Do pánve s rozpáleným olejem klademe pomocí lžíce hromádky těstíčka, které zploštíme do placičky a z obou stran smažíme dozlatova. Osmažené cuketové placičky klademe na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Cuketové placičky s křenem podáváme samostatně nebo jako přílohu k minutkám.
Další články
Letištní přistávací světlomet APP-90PM-2 je napájen elektrocentrálou AB-4 v zadní části vozu GAZ-66.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.
Během přípravy se cuketové placičky doplní nastrouhaným sýrem, nakrájenou anglickou slaninou, moukou s práškem do pečiva, žloutky z vajec, nasekanými bylinkami a důkladně promícháme, aby se v nich náležitě rozvinula chuť koření.
Typické brokolicové placičky se sýrem mají chuťově něco do sebe, jsou pružné a charakteristické je pro ně aroma. Svými kořeny sahají do zeleninové kuchyně z doby příchodu cukety na náš kontinent.
Po připravení do pekáče se zapečené brambory s mletým masem přikryjí, upečou a před koncem pečení pak dopečou v odkrytém stavu.
Ostře kyselé nakládané zelí s mrkví doplní jídla z masa a hodí se k němu také na krajíce nakrájený chléb.
Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní směsí a upeče.
V pánvičce na oleji osmažené cuketové placičky se sýrem nacháme pustit přebytečný olej do papírových utěrek. Brambory se jako příloha hodí.
Na talíři se francouzské brambory se sýrem podávají ještě zatepla bohatě posypané nastrouhaným sýrem, který necháme chvíli rozpéct.
Na kousky natrhané cuketové placičky s mrkví se podávají ještě zatepla s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Dozlatova upečené cuketové placičky pečené v troubě se dají odsát tuk na papírové utěrky, vychladnout a vychladlé je podáváme s brambory nebo krajíci chleba nebo je můžeme jíst i samotné.
Klasická zapečená cuketa s mletým masem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme ji a pro lepší chuť k ní můžeme přidat rýži nebo pečivo jako přílohu.
Cuketa skýtá recept na přípravu cuketových placiček s křenem, pro podzimní zkracující se dny je toto jídlo jako vyšité.
Placičky jsou u nás oblíbené. Cuketa se zařadila do receptů české kuchyně a na české talíře již prostě patří.
Jako hlavní jídlo mají cuketové placičky s mrkví a vločkami něco do sebe, když zezlátnou na povrchu, necháme je již pouze zlehka vychladnout a můžeme podávat.
Nejpozoruhodnější jídla léta voní po cuketách.
Recepty zprostředkovávají informace využitelné při přípravě jídel.
Na zapečenou cuketu se sýrem potřebujeme v prví řadě cuketu a poté také stroužky česneku, cibuli, červenou papriku, strouhanku, vejce, salám, sůl a strouhaný sýr na posypání.
S notnou dávkou kuchyňské dovednosti připravené cuketové placičky se sýrem feta a tzatziki se doplní vařeným bramborem a nakonec s chutí sní.
Placiček není nikdy dost a dnes si povídáme o cuketových placičkách s křenem, je to rychlá přesnídávka nebo v kombinaci s brambory stylově a účelně pojatý oběd.
Nakonec se po nich u stolu jen zaprášilo.