Oko

Cuketové hranolky s parmezánem recept

Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety na záhonech v zahrádkách houfně zrají.

Na přípravu jídla podle receptu cuketové hranolky s parmezánem budeme potřebovat:
4 menší cukety, 1/2 šálku strouhaného parmezánu, 1/2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1/4 lžičky česnekového prášku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky, sůl, mletý pepř.

Postup přípravy: V malé misce smícháme parmazán, oregano, tymián, bazalku, česnek, mletý pepř a sůl.

Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. V misce cuketové hranolky smícháme s olivovým olejem a poklademe je na pečícím papírem vyložený plech.

Poté cuketové hranolky posypeme parmezánovou směsí a cca 15 minut pečeme v troubě předem vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Následně teplotu zvýšíme na nejvyšší stupeň a 2 až 3 minuty zapečeme, aby cuketové hranolky získaly křupavou krustu.

Cuketové hranolky s parmezánem podáváme ihned ještě teplé a posypané čerstvou petrželkou.


Další články

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Zapečená cuketa s parmezánem a smetanou.

Lahodný cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na opečené topince.

Klasicky smažený patizon obalíme do klasického trojobalu.

Připravené špagety s parmezánem a anglickou slaninou zamícháme, necháme prohřát a podáváme.

Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.

Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.

Šťavnatá cuketa plněná žampiony se naplní žampionovou směsí, poklade rajčaty, vše se posype nastrouhaným sýrem a zapeče.

Hotová hovězí roštěná s rýží se již nijak nezahušťuje, cibule a mouka na mase ji zahustí dostatečně.

Z na malé kostičky nakrájené cukety připravená cuketová čína se doplní salámem nakrájeným na nudličky, kečupem a prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Během přípravy se cuketový guláš se žampiony ochutí chilli kořením a kdo chce i česnekem.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Recept na cuketové hranolky s parmezánem je zde s kuchařskou inspirací, připravíme si je, ochutnáme je a když zachutnají, nakonec i sníme.

Na smažené cukety s kořením pěti vůní potřebujeme cukety, solamyl, olej a bílek.

Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame s jogurtovým dipem.

Hotové smažené cuketové hranolky nejlépe chuťově doplní bramborová kaše.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel otevřeme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.

Cuketové hranolky s parmezánem jsou snadná a rychlá chuťovka připravená z cukety. Namísto klasických smažených bramborových hranolků si připravíme tuto naši variantu.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů