Oko

Cuketové hranolky s česnekem a parmezánem recept

Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety na záhoncích zrají.

Na přípravu jídla podle receptu cuketové hranolky s česnekem a parmezánem budeme potřebovat:
2 středně velké cukety, 2 lžíce oleje, lžičku citronové šťávy, 5 stroužků česneku (pokud máte rádi česnek, může být i více), 1/2 šálku strouhaného parmezánu, pepř, sůl.

Postup přípravy: Cukety nakrájíme na hranolky, které naskládáme těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem nebo alobalem.

V misce promícháme olej, citronovou šťávu a utřený česnek. Mašlovačkou potřeme hranolky připravenou směsí a nakonec posypeme strouhaným parmezánem.

Osolíme, opepříme mletým pepřem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které cuketové hranolky pečeme do zrůžovění (asi 15 minut).

Cuketové hranolky s česnekem a parmezánem podáváme ještě teplé, avšak chutnají i studené.


Další články

Šťavnatá kari omáčka s rýží se zalije kokosovým mlékem a vaří do změknutí masa.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Hotová hovězí roštěná s rýží se již nijak nezahušťuje, cibule a mouka na mase ji zahustí dostatečně.

Zapečená cuketa s parmezánem a smetanou.

Během přípravy se cuketový guláš se žampiony ochutí chilli kořením a kdo chce i česnekem.

Rychlé lívance potřeme před podáváním rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem.

Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.

Připravená a odleželá králičí čína se opeče ze všech stran doměkka.

Z na malé kostičky nakrájené cukety připravená cuketová čína se doplní salámem nakrájeným na nudličky, kečupem a prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Lahodný cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na opečené topince.

Recept na cuketové hranolky s česnekem a parmezánem je zde s kulinářskou inspirací. Cuketové hranolky s česnekem a parmezánem si připravíme, ochutnáme a nakonec i sníme.

Cuketové hranolky s česnekem a parmezánem jsou snadná a rychlá chuťovka připravená z cukety.

Na cuketovou čínu s rýží si cuketu nakrájíme na malé kostičky a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji.

Hotové křupavé pečené cuketové chipsy doplní ochucený jogurtový dresink.

Sterilovaný česnek v octu se hodí k jídlům jako příloha.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným receptem na cuketové hranolky s česnekem a parmezánem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme na zub něco zase trošku jiného.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů