Na přípravu jídla cuketové polévka sýrová budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 1 menší cuketa, olej, 3 hrnky vody, 2 lžíce smetany ke šlehání, 1 cibule, 1 špetka mletého nového koření, 2 špetky podravky, 1 špetka drceného kmínu, 1 zeleninový bujon, sůl, 2 špetky provensálského koření, 2 ks taveného sýra
Postup přípravy: Na rozpáleném oleji nebo sádle osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a orestujeme. Když jsou cuketa a cibule dostatečně orestované, přilijeme hrnek vody a necháme vařit, až cuketa změkne. Poté přidáme špetku drceného kmínu, špetku mletého nového koření, 2 špetky provensálského koření, 2 špetky podravky, zeleninový bujón, špetku soli, 2 trojúhelníčky měkkého sýru a 2 lžíce smetany ke šlehání. Promícháme a počkáme, až se sýr rozpustí. Poté přilijeme ještě 2 hrnky vody a polévku ještě krátce povaříme.
Další články
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Pomazánka z kozího sýra chutná vychlazená.
Mpembův jev vděčí za své objevení zmrzlině.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Barevné kontaktní čočky pro lidi, kteří trpí barvoslepostí.
Cuketové polévka sýrová přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.