Oko

Cuketová polévka s bylinkami recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé varianty.

Na přípravu jídla podle receptu cuketová polévka s bylinkami budeme potřebovat: Množství na 8 porcí: 1 kilogram mladé cukety, 8 lžic olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1,5 litru kuřecího vývaru, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 2 špetky soli, 16 plátků bagety, 1 šálek čerstvé ploché listové petržele (pouze listy), 3 lžíce nasekané čerstvé pažitky, 3 lžíce listů čerstvého estragonu, 1 lžíci citronové šťávy, 2 až 3 stroužky česneku (na bagetu).

Postup přípravy: Necháme si rozehřát 4 lžic oleje a orestujeme naněe nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nakrájený česnek.

Přidáme omytou, na plátky nakrájenou cuketu, vývar a vaříme zhruba 25 minut, pak necháme chvíli stát a polévku rozmixujeme ponorným mixerem, podle chuti osolíme a opepříme mletým pepřem.

Plátky bagety poklademe na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je olejem a pečeme v troubě předem vyhřáté na 200 °C cca 5 až 10 minut. Opečené plátky potřeme česnekem.

Nasekanou petržel, pažitku a estragon vložíme do misky, přidáme 2 lžíce oleje, špetku soli, špetku mletého pepře, citronovou šťávu a vše dobře promícháme.

Cuketovou polévku podáváme s plátky bagety, posypané bylinkami.


Další články a recepty

V barokní podobě zámek Hořice vznikl při přestavbě vyhořelého areálu pozdně gotické tvrze roku 1749.

Zámek Hořice je spjat především s významným florentinským rodem Strozziů.

Když je dostatečně upečený, posypeme slaný cuketový koláč nastrouhaným tvrdým sýrem a necháme nakonec ještě chvíli přejít vlnou horka v troubě. Upečný slaný cuketový koláč se nechá trochu vychladnout, nakrájí a může jej podávat. Podáváme jej k horké kávě nebo i kakau.

Chutný, oblíbený a těmi, kteří jej mají v oblibě, hojně vyhledávaný meruňkový koláč s drobenkou je plný chutných meruněk. Pro skvělý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience namíchané ve vyváženém poměru. Meruňkový koláč s drobenkou chutnají a potěší.

Při přípravě před pečením se cuketový koláč s ovocem poklademe různými druhy ovoce, například švestkami, meruňkami, nektarinkami či banánem a posypeme připravenou drobenkou.

Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se dobře rozmixuje a pro celkové zjemnění do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.

V podélném směru rozřízná a v troubě zapečená cuketa se příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně propečeme.

Samostatně nebo s pečivem podávaná frankfurtská polévka je zbarvena do červena. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky patří dostatek brambor a uzeniny, takže i když není krémová, sytá je dostatečně.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do pozoruhodné večerní romance.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Hustá a sytá frankfurtská polévka s párkem je grunt a v zimě, kdy vám každé malé zahřátí přijde vhod, to platí dvojnásob.

Doma vařená, z krkovice a brambor připravená, domácí gulášová polévka ukrývajá ve své chuti řadu lahodných podtónů. Vařené gulášové speciality skýtají možnost přípravy na desítky různých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí gulášová polévka, bramborový guláš, buřt guláš... to jsou klasiky rychlého vaření.

Věděli jste, že cuketu je možné použít i na polévkové recepty?

Díky nevýrazné chuti cukety si s cuketovou polévkou můžete opravdu pohrát.

Jako součást jídelníčku se může stát sladký cuketový koláč gastronomickým drahokamem pohoštění na denním menu. Je to stylová pochoutka ze stylové zeleniny.

Pojďme si popovídat o tom, jak se dá úroda cuket využít.

Na přípravu pokrmu cuketové minikoblížky jsou vedle nastrouhané cukety zapotřebí také vejce, mouka, cukry moučkový a vanilkový, citronová kůra a zakysaná smetana.

Na přípravu je cuketová polévka o něco málo náročnější, avšak i tak, pojďme si dnes pošmáknout.

Se zručností připravené cuketové koláčky s povidly se jimi naplní a nahoru přidáme mandle, poté je podáváme. Dají se jíst vhodně doplněné přílohou.

Cuketa umí v hrncích zazářit jako zeleninová hvězda.

Recept na sametově chutnající cuketovou polévku s bylinkami je varianta receptu na jídla z cukety.

Cukety k přípravě jídla sklízíme malé, občas ale nějaká takříkajíc přeroste přes hlavu.

Když polévka bublá v hrnci, zbývá uvařit si kávu, posadit se a těšít se, až bude upečený.

Polévka je zase trochu jiná.

Když mám velkou nebo i menší cuketu, něco z ní uvařím.

Pojďme si v kuchyni zacuketit.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů