Jídla podle receptů z cukety chutnají zeleninově. Ať se vaření daří
Na přípravu jídla podle receptu cuketová omáčka s tofu budeme potřebovat: 1 větší cuketu, 1 tofu, 1 sladkou smetanu, 2 cibule, 0,5 lžičky soli, 1 lžíci citronu, 3 lžíce pšeničné mouky celozrnné, 2 lžíce tebi (lahůdkové droždí), 2 lžíce kerblíku nebo jiné bylinky.
Postup přípravy: Z cukety odstraníme semínka, nastrouháme ji na hrubo, osolíme a dáme společně s cibulí jen lehce dusit.
Když je cuketa změklá, přidáme na kostičky nakrájené tofu. Vše zahustíme smetanou s trochou mouky a ještě povaříme. Nakonec přidáme citronovou šťávu a pokud máme, také sušené droždí.
Při podávání cuketovou omáčku s tofu dozeleníme kerblíkem.
Další články
Zatím méně známá zelenina artyčoky se pěstuje v teplejších oblastech.
Na těstoviny nalitá cuketová omáčka se podává ještě zatepla s vařenými těstovinami různých tvarů a druhů. Zjemníme je zakysanou smetanou a rozmixujeme.
Vánoční mrkvové cukroví dochutíme obalením v troše moučkového cukru. Mrkvové cukroví k Vánocům patří.
Typická cuketová omáčka se smetanou má chuťově něco do sebe, je sametová, krémové konzistence a charakteristická je pro ni vláčnost. Svými kořeny sahá do těstovinové kuchyně.
Na talíři se kuře na kari s rýží, upečené, aby se vytvořila krásně křupavá kůrčička, skvěle vyjímá.
Lahodně jemná cuketová omáčka na špagety se uvaří v hrnci, doplní přidáním rajského protlaku a podáváme ji s al dente uvařenými špagetami, které se k ní hodí.
Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní předem připravenou směsí a následně upeče.
Během přípravy se cuketové placičky doplní nastrouhaným sýrem, nakrájenou anglickou slaninou, moukou s práškem do pečiva, žloutky z vajec, nasekanými bylinkami a důkladně promícháme, aby se v nich náležitě rozvinula chuť koření.
Po marinování se grilované tofu dá na horký gril a hodí se k němu například různé druhy omáček a brambory nebo pečivo.
Do světle béžova zbarvená koprová omáčka s hovězím masem, které při vaření hlídáme. Jako příloha se hodí houskový knedlík. Jíst se dá po celý rok.
Po odpaření tekutiny, kterou cuketa při vaření pustila, zeleninovou atmosféru navazující cuketová omáčka na těstoviny doplní omáčka připravená smícháním vaječných žloutků a kysané smetany.
V létě cuketa mezi zeleninou vede, na výsluní je však po celý rok. Také se na vašich záhonech cukety letos urodily? Pojďme je použít k přípravě jídla podle receptu cuketová omáčka s tofu.
Cuketa a tofu se na talířích usadily a v naší kuchyni jsou stálí hosté.
Jako hlavní jídlo připravená cuketová kari omáčka se dochutí Shoyu a podává s těstovinami.
Cuketa dá jídlu vyniknout.
Recepty vedou kuchařům ruku při vaření jídel.
S nezbytnou kuchařskou šikovností připravená sterilovaná cuketová omáčka doplní nasekaný česnek.
Na cuketovou koprovou omáčku potřebujeme v první řadě cukety a poté také kopr, cibuli, smetanu, hladkou mouku, ocet, cukr, mletý pepř a sůl.
Cuketová omáčka s tofu je jídlo připravené z důkladné porce zeleniny a tofu, o kterém si zde řekneme pár slov.