Na přípravu jídla šlehačková roláda budeme potřebovat:
1 lžíce hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 2 šlehačky, 3 lžičky kakaa
Postup přípravy:
Z vaječných bílků si vyšleháme sníh, opatrně po jednom do něj zašleháme žloutky, přisypeme vanilkový cukr, moučkový cukr, kakao a mouku. Takto připravené těsto rozetřeme do pečicím papírem vyloženého plechu a v na mírnější teplotu vyhřáté troubě upečeme.
Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout.
Vychladnutou roládu rozbalíme, odstraníme pečící papír, naneseme ušlehané šlehačky a opět opatrně stočíme.
Připravenou šlehačkovou roládu vložíme do chladničky a necháme vychladit.
Další články
Piškotová buchta s jahodami se dá nakonec odležet do chladu.
Medová buchta na plech, který si předem vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Piškotová buchta s jablky v náplni.
Šlehačková kolečka jsou vánoční cukroví.
Hrníčková cuketová bábovka se může polít polevou.
Piškotová bábovka s tvarohem se peče 30 až 40 minut.
Cuketový koláč s jablky upečeme dozlatova.
Tvarohová buchta s třešněmi a tuhou šlehačkou.
Špenátová roláda se uloží do ledničky.
Banánová bábovka se peče potřená mlékem.
Šlehačkové vánoční cukroví obalíme cukrem.
Tiramisu roláda chutná stočená a nakrájená.
Kachní roláda se peče při 160 °C.
Medová roláda se doplní máslovým krémem.
Piškotová bábovka s kokosem se hodí ke kávě či čaji.
Šlehačková roláda je recept na chutný pokrm naplňující ústa člověka radostným pocitem ze svojí chuti. Šlehačka, kakao a roláda patří prostě k sobě.