Na přípravu receptu šlehačkové vánoční cukroví budeme potřebovat:
45 dkg hladké mouky, 1 šlehačka 33%, 25 dkg másla, moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy:
Z hladké mouky, šlehačky a másla vypracujeme těsto. Šlehačku je dobré vyndat z ledničky těsně před zpracováním těsta, aby bylo chladné.
Z těsta vyválíme plát o síle 3 až 5 mm, ze kterého vykrajujeme tvary a pečeme je 8-10 minut v troubě předem vyhřáté na 200-220 °C.
Ještě teplé šlehačkové vánoční cukroví obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Další články
Vosí hnízda z margotky naplníme a přiklopíme piškotem.
Arašídové máslo patří do americké kuchyně.
Nepečené cukroví šohajky dáme ztuhnout do lednice.
Kokosky z bílků pečeme.
Nepečené cukroví salám krájíme na plátky.
Nepečené kokosové rohlíčky máčíme v rozpuštěné čokoládě.
Nepečené kokosové kuličky obalujeme v kokosu.
Kokosové kuličky ze salka obalujeme nakonec v kokosu.
Cukroví z bílků ozdobíme nakonec podle fantazie.
Medovníkové kuličky ze salka obalíme v drobečcích.
Linecké vánoční cukroví ozdobíme rozinkou nebo oříškem.
Recept na vosí hnízda přiklopená piškotem.
Medovníkové kuličky skladujeme nakonec v chladu.
Arašídové vánoční cukroví posypeme barevným posypem..
Šlehačkové vánoční cukroví je recept na vánoční cukroví, jehož chuť a vůně doplní sváteční atmosféru času Vánoc.