Oko

Kachní roláda recept

Kachna a recepty z ní.

Na přípravu jídla kachní roláda budeme potřebovat tyto suroviny:
vykostěná kachna, 1,5 kg vepřové krkovice, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, 2 vejce, pepř, kmín, sůl

Postup přípravy receptu:
Nejprve si připravíme náplň. Třetinu vepřové krkovice pomeleme společně s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, podle chuti přidáme pepř a kmín, dále přidáme zbylé dvě třetiny krkovičky nekrájené na kostičky o velikosti cca 1 x 1 cm a na závěr vklepneme vejce. Důkladně promícháme a takto připravenou směs poklademe na plát vykostěné kachny předem osolený a opepřený. Sbalíme roládu, svážeme ji provázkem, vložíme do pekáčku, osolíme a pokmínujeme.

Roládu vložíme do trouby a pečme na 160 °C po dobu 2 hodin.

Kachní roládu podáváme s červeným zelím a knedlíkem.


Další články

Kachna na švestkách je pečená dozlatova.
Naložená kachna ke které se hodí rýže.
Kachní játra foa gra přelijeme při podávání omáčkou z červeného vína.
Pizza pečená doma podle receptu.
Kachní játra na grilu podáváme se salátem.
Kachní stehna na zelí podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Dušené kysané zelí dochutíme octem, cukrem a osolíme.
Cuketová nádivka se sýrem je zapečená v troubě.
Pečená kachní stehna pečeme dozlatova.
Kachna na asijský způsob chutná s rýží.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Kachní játra v sádle se dají jíst i za studena.

Jídlo kachní roláda zasytí a spolu s pocitem zasycení může pomoci i s dobrou náladou.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů