Oko

Zelenina po indicku recept

Rozmanité recepty se připravují různými způsoby.

Zelenina po indicku se připravuje ze surovin:
1 květák
2 větší mrkve
1 cibule
3-4 brambory
4 velká rajčata
sůl, pepř
celá hořčičná semínka
chilli
1 lžíce kari
2 lžičky garam masala
2 lžičky meat masala
1 lžičku kurkumy.

Postup přípravy receptu:
Všechnu zeleninu omyjeme, brambory, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kdo má raději rajčata loupané, spaří je ve vroucí vodě a nakrájí na malé kostičky. Květák rozebereme, popřípadě nakrájíme, na drobné růžičky.

Do hrnce na rozpálený olej dáme 1/4 lžičky hořčičných semínek (hnědých i žlutých). Až semínka začnou praskat přidáme všechno koření kromě soli. Lehce zapražíme a přidáme rajčata.

Poté přidáme mrkev, brambory a kvéták. Podlijeme vodou tak, aby se nám zelenina dusila, ale nevařila. Dosolíme podle chuti, zelenina snese soli dost.

Přiklopíme a dusíme dokud všechna zelenina nebude měkká.

Jídlo je dobré samo o sobě, ale výborně poslouží i jako příloha k masu.


Další recepty a články

Adheze, v obecném pojetí přilnavost, je schopnost materiálů spolu na styku dvou povrchů přilnout a být schopny přenosu tečných sil.

Lahodné pečené kuře naplněné v prostoru mezi kůží a masem připravenou směsí. Lahodné pečené kuře je varianta přípravy kuřete. Mám je rád, je to zkrátka lahoda na talíři.

Francouzský průmyslník Louis Renault je spoluzakladatel stejnojmenné automobilové firmy.

Do podlouhle klabásovitého tvaru vytvarované čevabčiči podáváme s vařenými brambory, kyselou nakládanou okurkou, nakrájenou cibulí a hořčicí.

S náležitým fortelem připravené chlupaté knedlíky se podávají jako příloha k jídlům. Chlupaté knedlíky jsou tradiční příloha k jídlům. Chlupaté knedlíky patří do zlatého fondu tradiční české kuchyně.

Šťavnaté knedlíky s vajíčkem jsou kulinářská specialita pro šikovné kuchaře, kteří si chtějí k večeři udělat něco dobrého a zrovinka jim zbylo v lednici několik houskových knedlíků. Je to zkrátka lahoda pochutnání.

Doma připravený a posypáním drobenkou doladěný ovocný koláč se na závěr nakrájí a podává. Podává se pak na porcelánových talířcích.

Zelenina po indicku poslouží i jako příloha k masu.

A takový prostě je.

Další články a recepty:

Při přípravě se pokrm tvarohový ovocný koláč ozdobí silnou vrstvou ovoce a drobenkou a podáváme jej doplněný teplým nápojem, aťvjiž kávou, kakaem, čajem nebo ovesným mlékem se skořicí a medem.

Teak je velmi pružné, tvrdé, pevné a trvanlivé dřevo, které se používá především na výrobu venkovního zahradního nábytku, palub lodí a dalších produktů, které jsou vystavené vlivům počasí a kde se využijí jeho unikátní vlastnosti.

Setkání císaře Peťase a princezny Ciri, při kterém popili čaj a domluvili se na spolupráci.

Lečo je notoricky známé jídlo. Přidávám spíše pro inspiraci. Možná děláte lečo jinak, já ho připravuji takto.

Borůvkový koláč zahajuje borůvkovou sezonu. Připraví se tak, že na těsto vyskládáme borůvky a posypeme. Borůvkový koláč se podává samotný nebo s kakaem. I u nás v kuchyni si již drží své místo.

Recept na tradiční pokrm borůvkové knedlíky, které se připraví z borůvek předem přebraných a těsta a pak podávané s kakaem nebo kávou. Borůvkové knedlíky jsou něco lidového, co zasytí, co zpestří výběr na menu.

Křehký meruňkový koláč s drobenkou v troubě zezlátne. Je receptem na tradiční moučníkový pokrm. Meruňkový koláč s drobenkou v sobě organicky pojí vyzrálou chuťovou kombinaci meruněk, těsta a drobenky. Připravený meruňkový koláč s drobenkou se vyjímána jídelních stolech.

Pokud zeleninu po indicku jinak, rád si v komentářích přečtu variatny pro zpestření.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů