Oko

Polévka z nových brambor

Recepty na jídla z brambor.

Na přípravu jídla polévka z nových brambor budeme potřebovat:
5 nových brambor, 1 smetana 12%, 2 vaječné žloutky, sůl, drcený kmín

Postup přípravy:
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, uvaříme, osolíme, přidáme kmín. Ve smetaně rozkvedláme žloutky, vlijeme do polévky a necháme jen zavařit. Při podávání posypeme polévku na talíři pažitkou nebo zelenou petrželkou.


Další články

Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Patizonový salát můžeme ozdobit petrželkou.
Cuketová polévka se smetanou z mladé cukety.
Grilovaná cuketa se hodí jako příloha ke grilovanému masu.
Krémová cuketová polévka se smetanou.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Francouzské brambory se zelím pečeme při 180 °C asi hodinu.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém s řešením zdánlivě jednoduchým, které vyžaduje důvtip.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Francouzské brambory s mletým masem necháme cca 40 minut zapéct.
Francouzské brambory s cuketou

Polévka z nových brambor je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí z gejzíru svých chutí.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů