Na přípravu jídla francouzské brambory se sýrem budeme potřebovat:
Suroviny potřebné na 5 porcí: 1 kg brambor uvařených ve slupce, 200 g uzeného masa, 3 natvrdo uvařená slepičí vejce, 2 syrová slepičí vejce, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 100 g tvrdého sýra, 1 hrst pažitky, 2 dl mléka, 2 lžíce oleje, kmín, mletý černý pepř, sůl
Postup přípravy:
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupamou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a opečeme.
Pekáč vymažeme sádlem, na dno poklademe vrstvu brambor, posypeme kmínem, opepříme mletým pepřem a osolíme. Ppřidáme vrstvu opečeného uzeného masa s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Poté přidáme další vrstvu brambor, okmínujeme, opepříme, osolíme, přidáme uzené maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu pak tvoři brambory. Nakonec vše zakapeme olejem, osolíme, opepříme a 20 minut zapékáme v troubě. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mletý pepř a takto připravenou směsí zalijeme brambory a opepříme. Pečeme dalších 20 minut. Těsně před dopečením posypeme francouzské brambory strouhaným sýrem a necháme v troubě, aby se sýr roztekl.
Podáváme posypané nasekanou pažitkou.
Další články
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Cuketová nádivka se sýrem přeje dobrou chuť.
Francouzské brambory s houbami necháme 20 minut zapéct.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.
Francouzské brambory s mletým masem posypeme nastrouhaným sýrem.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Francouzské brambory se smetanou pečeme pomalu asi hodinu.
Červený pepř se vyznačuje výrazným aroma a ostrou chutí.
Cuketové bramboráčky s uzeninou osmažíme dozlatova na oleji.
Francouzské Antily jsou území v Karibiku patřící k Francii.
Bramborový salát s houbami se hodí i jako příloha k jídlům.
Cuketový nákyp se sýrem pečeme v troubě.
Francouzské brambory s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Bramborový salát s houbami se hodí jako příloha k jídlům.
Francouzské brambory se sýrem jsou recept na jídlo, které zaplní prostřenou tabuli radostí z vyvážené palety svých chutí.