Na přípravu jídla podle receptu topinka s cuketou budeme potřebovat:
250 g měkkého salámu, 150 g cibule, 50 g oleje, 600 g cukety, mletý pepř, sůl, 3 stroužky česneku, 50 g rajčatového protlaku, rajčata na ozdobu, 2 stroužky česneku na potření, chléb
Postup přípravy: Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme najemno nakrájený salám, orestujeme, přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl, mletý pepř a podusíme doměkka.
Krajíčky chleba opečeme na opékači topinek, potřeme česnekem a na popinky naneseme podušenou směs. Ozdobíme kolečkem rajčete.
Další články
Krupicová kaše s jablky se přelije rozehřátým máslem.
Lehká italská peperonata se hodí jako příloha k masu.
Vaječné topinky z křepelčích vajec posypeme strouhaným sýrem.
Cuketový nákyp s mletým masem pečeme dozlatova.
Krémová cuketová polévka kterou rozmixujeme.
Italské bazalkové pesto plníme do sklenice.
Rýžová kaše je recept, ke ktrému se hodí jako příloha kompot.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Bramborová kaše se vymíchá dohladka.
Cuketová kaše se ještě nakonec nechá přejít varem.
Rýžový nákyp s jablky zapečeme.
Cuketová pomazánka na topinky se nalíje do sklenic.
Recept na jídlo topinka s cuketou přichází do kuchyně s inspirací a řadou nových chutí. Cukety v průběhu dní horkého léta zrají na záhoncích hřejících se v teplému slunci.
Italská zeleninová pochoutka se peče 45 minut při 150°C.
Sekanice z cukety se peče dorůžova.