Oko

Sladký cuketový koláč recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé varianty.

Na přípravu jídla podle receptu sladký cuketový koláč budeme potřebovat: 350 gramů hladké mouky, 50 gramů kakaa holandského typu, 3/4 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžičku perníkového koření, 1 lžičku soli, 175 ml extra panenského olivového oleje, 500 ml nahrubo nastrouhané cukety (zhruba 2 středně velké cukety), 250 gramů přírodního cukru (nebo cukru krupicového), 1 lžičku vanilkového extraktu, 3 vejce, 150 gramů nasekaných opražených lískových oříšků.
Na polevu: 200 gramů tmavé čokolády (nasekané), 100 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy: V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, kvalitní kakao holandského typu, koření a sůl.

Ve druhé míse smícháme cukr, vejce, vanilku, olej a nastrouhanou cuketu.

Obě směsi promícháme a vmícháme lískové oříšky.

Sladký cuketový koláč pečeme v dortové formě o průměru 24 centimetry po dobu cca 40 minuty v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Upečený koláč necháme zchladnout.

Poté sladký cuketový koláč přelijeme polevou, kterou si předem připravíme tak, že přivedeme do varu smetanu, odstavíme, přidáme do ní čokoládu a vymícháme dohladka.


Další články a recepty

Objektz původní tvrze vzniklého zámku Jilemnice vytváří honosné a majestátně působící sídlo v sousedství udržovaného parku.

Zámek Jilemnice stojí téměř v centru stejnojmenného města v ulici Kostelní, přičemž zámecký park pokračuje souběžně s Valdštejnskou ulicí.

Ovocné kynuté buchty se švestkami důkladně potřeme rozpuštěným máslem, upečeme a nejlépe jejich chuť osloví v kombinaci s kakaem nebo mlékem.

Doma pečené, z kynutého těsta a vaničky jemného tvarohu připravené, buchty s tvarohem na plech ukrývají ve své chuti řadu lahodných podtónů. Pečené buchtové speciality skýtají možnost přípravy na desítky různých a mnohdy i navzájem značně odlišných způsobů. Když vám doma zbyde vanička tvarohu například z přípravy ovocných knedlíků, zbývá pro její upotřebení pouze omezený čas.

Při přípravě před pečením se cuketový koláč s ovocem poklademe různými druhy ovoce, například švestkami, meruňkami, nektarinkami či banánem a posypeme připravenou drobenkou.

Když je dostatečně upečený, posypeme slaný cuketový koláč sýrem a necháme nakonec ještě chvíli zapéct. Upečný slaný cuketový koláč se nechá trochu vychladnout, nakrájí a může jej podávat. Podáváme jej k horké kávě nebo i kakau.

V podélném směru rozřízná a v troubě zapečená cuketa se příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně propečeme.

Vypracujeme těsto, které rozetřeme po hlubším plechu, poklademe čtvrtinami cerstvých nebo i kompotovaných broskví, poté se v troubě upeče buchta s tvarohem a broskvemi, až je zbarvena dozlatova. Při podávání doplní buchtu s tvarohem a broskvemi uvařené kakao, káva nebo čaj pro zapití soust.

Chutný, oblíbený a těmi, kteří jej mají v oblibě, hojně vyhledávaný meruňkový koláč s drobenkou je plný chutných meruněk. Pro skvělý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience namíchané ve vyváženém poměru. Meruňkový koláč s drobenkou chutnají a potěší.

Sametově jemná plněná cuketa se vydlabe, naplní směsí připravenou ze šunky, zapeče a podáváme ji nejlépe s chlebem, brambory, nebo jinými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Z nastrouhané cukety a polohrubé mouky připravené těsto na cuketový koláč s kakaem se dobře propracuje a pro celkové zjemnění do něj vmícháme další suroviny a přelijeme jej kakaovou polevou.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou vhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se se zapečenou cuketou se sýrem může snadno změnit v pozoruhodnou večerní romanci.

Léto je čas úrody cuket, receptů na jídla z ní pak neubývá.

Recept na sladce chutnající cuketový koláč je další varianta receptů s návody na přípravu sladkých jídel z cukety.

Jako součást jídelníčku se může stát sladký cuketový koláč s kakaem gastronomickým drahokamem pohoštění pro přátele. Je to stylová pochoutka ze zeleniny.

Pojďme si povídat o tom, co si s úrodou cuket počít a jak ji využít.

Na přípravu pokrmu cuketový bramborák na plech jsou vedle nastrouhané cukety zapotřebí také vejce, brambory, česnek, hladkou mouku, uzené maso a sůl.

Cuketa a sladce chutnající koláče k sobě navzájem ladí. Na přípravu je sladký cuketový koláč sice trochu náročnější, ale i tak, pojďme si na něm pošmáknout. Díky ovoci a šťávě, kterou pustí, je koláč šťavnatý a těsto vláčné a lehce nadýchané.

Se zručností připravený cuketový koláč se švestkami se nakrájí na kousky a podává. Dá se jíst ještě teplý vhodně doplněný přílohou.

Cuketa umí zazářit jako jasně zářící zeleninová hvězda první velikosti.

Otázka je nastavena tak, zda péci ve formě nebo na plechu.

Když je koláč již v rozpálené troubě, zbývá uvařit si kávu a těšít se, až bude upečený.

Množství cukru si přizpůsobím dle vlastní chuti.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů