Oko

Restovaná cuketa na slanině recept

Jídla z cukety

Na přípravu jídla podle receptu restovaná cuketa na slanině budeme potřebovat:
1 cuketu, 100 g slaniny v celku, tymián, pepř, kopr, šťávu z poloviny citronu, olej, sůl, pažitku

Postup přípravy: Cuketu nakrájíme na půlkolečka a slaninu na proužky.

Na pánev, nebo normální si kápneme trošku oleje, přidáme slaninu, kterou opečeme, až zesklovatí, přidáme cuketu s kořením, osolíme a cuketu zprudka restujeme ze všech stran do zlatova (cuketa nesmí být měkká, ale křupavoučká. Nakonec vše zakapeme citronovou šťávou a posypeme pažitkou.


Další články

Na čatní z jablek si jablka nastrouháme.
V trojobalu obalovaná cuketa chutná s na různé způsoby připravenými brambory, které doplní její chuť.
Králičí čína se dá odležet do chladu.
Cuketa ala slaneček se dá po připravení uležet do chladu v lednici.
Cuketová čína chutná s bramborem anebo s chlebem.
Recept na bazalkové pesto kterému zůstane svěže zelená barva.
Připravovaná cuketa ala ananas se nejprve naloží na jeden den do nálevu.
Dokončené cuketové pesto se zalije vrstvičkou olivového oleje.
Pečená cuketová čalamáda na topinky se plní do sklenic a nechá vychladnout.
Sterilovaná čalamáda z cukety a okurek se hodí jako příloha k jídlům.
Pocukrované a proleřelé cuketové čatní s rajčaty zvolna vaříme.
Na grilu grilovaná pikantní medová žebra necháme předtím proležet v marinádě.

Recept na jídlo restovaná cuketa na slanině je zde s inspirací chuti. Jídlo z cukety si připravíme, ochutnáme a nakonec ho i sníme.

Cuketa ala čína s rýží.

Pálivé a pikantní čatní z cukety s ananasem plníme do nahřátých sklenic.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů