Recepty na jídla z cukety, která se připravují různými způsoby.
Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém z kuřecích krků budeme potřebovat: polovinu cibule nakrájené na kostičky, 2 nastrouhané mrkve, malou hrst sušených hub, kuřecí krky, 3 hrsti cukety (nakrájené na kostky), 2 bobkové listy, petrželku, tymián, oregano, majoránku, libeček, kurkumu (případně kari koření), mletý černý pepř, sůl, opečený chléb (lze nahradit rohlíkem nebo koupenými krutony).
Postup přípravy: Na plátku rozehřátého másla a troše oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova společně s mrkví, aby se pustila barva, zalijeme vodou, přidáme k povaření kuře a všechno koření. Kuřecí krky vaříme zhruba deset minut, po kterých přidáme cuketu. Po změknutí cukety vyndáme kuřecí krky a bobkové listy, hrnec stáhneme z plotny a tyčovým mixérem vyšleháme hladký krém. Až po rozmixování dochutíme cuketový krém bujonem nebo vegetou, přidáme obrané kousky kuřecího masa a podáváme s opečenými krutonky.
Další články a recepty
Několikrát přestavovaný zámek Milešov stojí na skalnatém ostrohu nad stejnojmennou obcí na Litoměřicku.
Zámek Milešov vznikl přestavbou původního gotického hradu.
Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.
Při přípravě před upečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.
Doma vařená, z uzené hovězí krkovice a nakrájených brambor připravená, domácí gulášová polévka ukrývajá ve své chuti řadu chuťových podtónů. Vařené gulášové speciality skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí gulášová polévka, bramboráky, buřt guláš z uzeniny, bramborový guláš... to jsou klasická jídla rychlého vaření.
V podélné ose rozřízná a v troubě zapečená cuketa se před přípravou příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.
Náležitě zahuštěná a sytá frankfurtská polévka s párkem je takříkajíc grunt a v zimě, kdy každé byť i malé zahřátí přijde vhod, toto platí dvojnásob.
Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.
Samostatně nebo s pečivem podávaná frankfurtská polévka je zbarvena do červena. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se hodí dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je dostatečně.
Když je již dostatečně utřený, slouží malinový krém do dortu k potření zvenčí i uvnitř. Rozmačkané maliny utřeme do malinového krému, který použijeme do dortu.
Chutný, oblíbený a těmi, kteří ho mají v oblibě, také hojně vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a šunky. Pro náležitý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém poměru. Brokolicový krém chutná, zasytí a potěší chuť i čich.
Je zde recept na sametově chutnající cuketový krém z kuřecích krků.
Když se na denní jídelníček dostanou cuketové pokrmy, neměl by mezi nimi chybět ani cuketový krém. V důsledku nepříliš výrazné chuti cuket, která je oproti ostatním surovinám upozadí, se s cuketovým krémem dá v kuchyni doslova pohrát a náležitě jej chuťově doplnit dalšími surovinami.
Jako položka na jídelníčku se může stát cuketový krém mistrovsky vybroušeným gastronomickým dílem. Je to stylové jídlo ze stylové zeleniny.
Drůbeží cuketový krém z kuřecích krků se podává jako příloha.
Jídlem z cukety si zpestřím jídelníček. V hrncích se cuketa umí náležitě zaskvět.
Na přípravu pokrmu cuketová polévka s hráškem a kari jsou vedle na menší kostky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, česnek, kari koření, droždí, bobkový list, zeleninový bujon, máslo, cuketu, olivový olej, hrášek, brambory, bylinkovou sůl.
Pojďme si pochutnat na lehkých cuketových receptech, když se rozmixuje, zahustí to krém samo o sobě dostatečně.
Se zručností připravená cuketová polévka s oreganem se uvaří do měkka, ochutí a osolí, poté ji podáváme. Dá se jíst vhodně doplněná pečivem.
Nejedná se o klasicky zasmaženou a zahuštěnou polévku.
Když krém v hrnci zvesela pobublává, zbývá usadit se v klidu, chvíli spokojeně čekat, až bude uvařená a pak rozmixovat, čímž dojde ke vzniku krému.
Cukety sklízíme ze záhonků, na kterých uzrávají, dokud jsou malé, občas však nějaká z nich nečekaně přeroste.