Několik receptů na jídla z cukety inspiruje. Ať se recepty daří.
Na přípravu jídla podle receptu cuketové špagety aglio olio budeme potřebovat: Množství na 2 porce: 600 gramů cukety, 3 stroužky česneku, 2 chilli papričky, hrst nasekané hladkolisté petrželky, 1 dcl olivového oleje, sůl.
Postup přípravy: Z cukety pomocí spiralizéru nařežeme špagety. Vyřezané cuketové špagety zprudka osmahneme na lžíci rozpáleného oleje a osolíme. Poté je krátce podusíme na mírném ohni. Potřebujeme, aby nebyly ani příliš tvrdé ani příliš měkké a odložíme si je zatím stranou.
Na pánev nalijeme zbytek oleje a přidáme na plátky nakrájený česnek a chilli papričky. Krátce orestujeme. Česnek nám nesmí zhnědnout. Přidáme cuketové špagety, nasekanou petrželku, promícháme a můžeme podávat.
Další články
Hlavní město Itálie Řím, založené původně na sedmi pahorcích, leží uprostřed hornaté oblasti Campagna di Roma.
Klasická zapečená cuketa s mletým masem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme ji a pro lepší chuť k ní můžeme přidat rýži nebo pečivo jako přílohu.
Lahodně jemné špagety aglio olio se uvaří v hrnci, aby byly al dente, doplní plátky česneku, najemno nakrájenou feferonkou a jýrem, nakonec je posypeme dalším strouhaným sýrem.
Na zahřátém talíři se špagety se sušenými rajčaty podávají ještě zatepla bohatě posypané nastrouhaným sýrem ricotta.
Na těstoviny nalitá cuketová omáčka se podává ještě zatepla s vařenými těstovinami různých tvarů a druhů. Zjemníme je zakysanou smetanou a rozmixujeme.
Po uvaření se špagety carbonara se smetanou zalijí směsí připravenou ze smetany a vajec, stáhneme je z plamene a podáváme nejlépe posypané strouhaným parmezánem a bazalkou.
Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní předem připravenou směsí a následně upeče.
Během přípravy se cuketové placičky doplní nastrouhaným sýrem, nakrájenou anglickou slaninou, moukou s práškem do pečiva, žloutky z vajec, nasekanými bylinkami a důkladně promícháme, aby se v nich náležitě rozvinula chuť koření.
Do červena zbarvené mrkvové rohlíčky při pečení hlídáme. Hodí se nejen jako vánoční cukroví, ale jíst se dají po celý rok.
Typické těstoviny se špenátem mají chuťově něco do sebe, jsou pružné a charakteristická je pro ně vláčná konzistence. Svými kořeny sahají těstoviny do italské kuchyně, ve které jsou již legandou v nepřeberném bohastství druhů a způsobů přípravy.
Vánoční mrkvové cukroví dochutíme obalením v troše moučkového cukru. Mrkvové cukroví k Vánocům patří.
Zeleninovou atmosféru navazující cuketové špagety doplní omáčka připravená smícháním vaječných žloutků a kysané smetany.
Také se u vás letošní rok urodilo množství cuket, královen zahrádek? Pojďme to využít jako impuls vybízející k přípravě receptu cuketové špagety aglio olio. V létě šťavnatá cuketa v kuchyni kraluje.
Špagety z různých druhů zeleniny jsou u nás jako doma, včetně těch tvořených spiralizérem z cukety, v naší kuchyni je již cuketa stálým hostem a v talířích se uhnízdila.
Jako hlavní jídlo mají spiralizérem vyřezávané cuketové špagety s rajčatovým pestem něco do sebe, když je vyřežeme z cukety, přelijeme je rajčatovým pestem a podáváme.
Recepty připomínají kuchařům detaily a vedou jim spolehlivě ruku během přípravy jídel.
Cuketové špagety se staly v poslední době docela hitem, verze s kombinovaná s mrkví umí překvapit plnou chutí.
S nezbytnou kuchařskou lehkostí připravené mrkvové a cuketové špagety doplní majonéza a horčice, se kterými pozoruhodně ladí.
Na cuketovou omáčku na špagety potřebujeme v první řadě cukety a poté také rojský protlak, cibuli, zázvor a prolisovaný česnek pro oživení aroma i chuti.
Ať se vám recept vydaří, cuketové špagety jsou jídlo ze zeleniny, o kterém si řekneme pár slov.