Oko

Cuketové pesto s parmezánem a bazalkou recept

Jídla z cukety

Na přípravu jídla podle receptu cuketové pesto s parmezánem a bazalkou budeme potřebovat:
polovinu velké cukety, 1 stroužek česneku, hrst petrželky, 6 lístků čerstvé bazalky, 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, 1 lžíci piniových oříšků, olej, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Cuketu nakrájíme na kousky a orestujeme ji společně s česnekem do měkka na rozpáleném oleji.

Poté cuketu vložíme do mixeru, přidáme bylinky, parmezán a ořechy a rozmixujeme.

Cuketové pesto s parmezánem a bazalkou nakonec dochutíme solí a mletým pepřem.


Další články

Špenátové pesto chutná k rybám a dalším druhům pokrmů.
Recept na bazalkové pesto kterému zůstane svěže zelená barva.
Připravené cuketové čatní dáme nakonec ve sklenicích vychladnout.
Z rajčat připravená rajčatová polévka s bazalkou a sýrem.
Připravovaná cuketa ala ananas se nejprve naloží na jeden den do nálevu.
Připravený vídeňský bramborový salát necháme odležet na chladném místě.
Na přípravu bramborového salátu bez brambor z cukety se použijí tvrdší tuhé cukety.
Ještě horká cuketová omáčka na špagety se nalije do sklenic.
Octem okyselený cuketový salát s cibulí se hodí i jako svačina.
V trojobalu obalovaná cuketa chutná s na různé způsoby připravovanými brambory, které doplní její chuť.
Dokončené cuketové pesto se zalije vrstvičkou olivového oleje.
Cuketa ala slaneček se dá po připravení uležet do chladu v lednici.

Recept na jídlo cuketové pesto s parmezánem a bazalkou je zde se svěží inspirací chuti. Jídlo z cukety si připravíme, ochutnáme a nakonec ho sníme.

Pesto z cukety a špenátu se dí i namazat na pečivo.

Slovenský cuketový reliš s cibulí se podává ako příloha k jídlům.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů