Na přípravu jídla podle receptu cuketové pesto s mangoldem budeme potřebovat:
1 zelenou cuketu, olej, 3 velké listy mangoldu bez řapíků, 5 stroužků česneku, velkou hrst čerstvé bazalky, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 polévková lžíce kaparů (nemusí být), sůl
Postup přípravy: Na kostičky nakrájenou cuketu osolíme a s trochou oleje dáme péct na pánev. Opečenou cuketu vyjmeme z pánve a necháme trochu zchladnout.
Na stejnou pánev dáme zavadnout pokrájený mangold. Cuketu i mangold přendáme do mixéru, přidáme česnek, bazalku, kapary a olivový olej a rozmixujeme do jemně konzistence. Nakonec ještě podle chuti dosolíme.
Cuketové pesto s mangoldem používáme na těstoviny.
Další články
Špenátové pesto chutná k rybám a dalším druhům pokrmů.
Připravený vídeňský bramborový salát necháme odležet na chladném místě.
Na přípravu bramborového salátu bez brambor z cukety se použijí tvrdší tuhé cukety.
Octem okyselený cuketový salát s cibulí se hodí i jako svačina.
V trojobalu obalovaná cuketa chutná s na různé způsoby připravovanými brambory, které doplní její chuť.
Dokončené cuketové pesto se zalije vrstvičkou olivového oleje.
Připravovaná cuketa ala ananas se nejprve naloží na jeden den do nálevu.
Z uvařených brambor připravený bramborový salát s cuketou dochutíme nakonec majonézou.
Cuketa ala slaneček se dá po připravení uležet do chladu v lednici.
Ještě horká cuketová omáčka na špagety se nalije do sklenic.
Recept na bazalkové pesto kterému zůstane svěže zelená barva.
Připravené cuketové čatní dáme nakonec ve sklenicích vychladnout.
Recept na jídlo cuketové pesto s mangoldem je zde se svěží inspirací chuti. Jídlo z cukety si připravíme, ochutnáme a nakonec ho sníme.
Odležení cuketoví utopenci se připravují z osmažených karbanátků.
Slovenský cuketový reliš s cibulí se podává ako příloha k jídlům.