Oko

Cuketové minikoblížky recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé varianty.

Na přípravu jídla podle receptu cuketové minikoblížky budeme potřebovat: 150 gramů cukety, 200 gramů zakysané smetany, 1 vejce, 3/4 hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžíci moučkového cukru, 1 lžíci tuzemského, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, citronovou kůru, sůl, olej na smažení.

Postup přípravy: Z větší cuketu odstraníme semena a oloupeme ji, u mladé cukety toto není třeba, pouze ji omyjeme. Nastrouháme, posolíme a necháme ji zhruba 20 minut pustit tekutinu.

Cuketu zbavenou přebytečné vody smícháme s dalšími surovinami a vypracujeme si polotuhé těsto.

Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a pomocí lžíce vytváříme kulaté nočky, které pozvolna smažíme do zlatova. Hotové minikoblížky odkládáme na papírový ubrousek, pocukrujeme a podáváme s marmeládou nebo šlehačkou.


Další články a recepty

Zachovalý barokní zámek Milotice se nachází ve vlastnictví státu. V letech 1719 až 1743 jej nechal vybudovat Karel Antonín Serényi.

Původně vodní tvrz byla přestavěna na renesanční opevněný zámek.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou vhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se se zapečenou cuketou se sýrem může snadno změnit v pozoruhodnou večerní romanci.

Ovocné kynuté buchty se švestkami důkladně potřeme rozpuštěným máslem, upečeme a nejlépe jejich chuť osloví v kombinaci s kakaem nebo mlékem.

Sametově jemná plněná cuketa se vydlabe, naplní směsí připravenou ze šunky, zapeče a podáváme ji nejlépe s chlebem, brambory, nebo jinými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Doma pečené, z kynutého těsta a vaničky jemného tvarohu připravené, buchty s tvarohem na plech ukrývají ve své chuti řadu lahodných podtónů. Pečené buchtové speciality skýtají možnost přípravy na desítky různých a mnohdy i navzájem značně odlišných způsobů. Když vám doma zbyde vanička tvarohu například z přípravy ovocných knedlíků, zbývá pro její upotřebení pouze omezený čas.

Při přípravě před pečením se cuketový koláč s ovocem poklademe různými druhy ovoce, například švestkami, meruňkami, nektarinkami či banánem a posypeme připravenou drobenkou.

V podélném směru rozřízná a v troubě zapečená cuketa se příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně propečeme.

Když je dostatečně upečený, posypeme slaný cuketový koláč sýrem a necháme nakonec ještě chvíli zapéct. Upečný slaný cuketový koláč se nechá trochu vychladnout, nakrájí a může jej podávat. Podáváme jej k horké kávě nebo i kakau.

Vypracujeme těsto, které rozetřeme po hlubším plechu, poklademe čtvrtinami cerstvých nebo i kompotovaných broskví, poté se v troubě upeče buchta s tvarohem a broskvemi, až je zbarvena dozlatova. Při podávání doplní buchtu s tvarohem a broskvemi uvařené kakao, káva nebo čaj pro zapití soust.

Chutný, oblíbený a těmi, kteří jej mají v oblibě, hojně vyhledávaný meruňkový koláč s drobenkou je plný chutných meruněk. Pro skvělý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience namíchané ve vyváženém poměru. Meruňkový koláč s drobenkou chutnají a potěší.

Z nastrouhané cukety a polohrubé mouky připravené těsto na cuketový koláč s kakaem se dobře propracuje a pro celkové zjemnění do něj vmícháme další suroviny a přelijeme jej kakaovou polevou.

Léto je čas úrody cuket, receptů na jídla z ní pak neubývá.

Recept na sladce chutnající cuketové minikoblížky je další varianta receptů s návody na přípravu sladkých jídel z cukety.

Jako součást jídelníčku se může stát sladký cuketový koláč gastronomickým drahokamem pohoštění na denním menu. Je to stylová pochoutka ze stylové zeleniny.

Pojďme si povídat o tom, co si s úrodou cuket počít a jak ji využít.

Na přípravu pokrmu cuketový bramborák na plech jsou vedle nastrouhané cukety zapotřebí také vejce, brambory, česnek, hladkou mouku, uzené maso a sůl.

Cuketa a sladce chutnající minikoblížky k sobě navzájem ladí. Na přípravu jsou sladké cuketové minikoblížky sice trochu náročnější, ale i tak, pojďme si na něm pošmáknout. Díky ovoci a šťávě, kterou pustí, je koláč šťavnatý a těsto vláčné a lehce nadýchané.

Se zručností připravený cuketový koláč se švestkami se nakrájí na kousky a podává. Dá se jíst ještě teplý vhodně doplněný přílohou.

Cuketa umí zazářit jako jasně zářící zeleninová hvězda první velikosti, pojďme si zacuketit.

Otázka je nastavena tak, zda péci ve formě nebo na plechu.

Když je koláč již v rozpálené troubě, zbývá uvařit si kávu a těšít se, až bude upečený.

Těsto je zase trochu jiné.

Množství cukru si přizpůsobím dle vlastní chuti.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů