Oko

Cuketové koláčky s povidly recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé varianty.

Na přípravu jídla podle receptu cuketové koláčky s povidly budeme potřebovat: Množství na zhruba 2 koláčků: 300 gramů hladké mouky, 150 gramů cukety, 2 vaječné žloutky, 100 ml mléka, 1/2 kostky droždí, 2 lžíce majonézy, 50 ml oleje, 2 lžíce cukru, 1 lžičku tuzemského, sůl, citronovou kůru.
Dále budeme potřebovat: povidla, skořici, vanilkový cukr, vejce na potření, mandle na ozdobu.

Postup přípravy: Cuketu ollupeme, nastrouháme, trochu osolíme a dáme "vypotit" do cedníku. Poté ji dobře vyždímáme.

Do vlahého mléka dáme trochu cukru, droždí a necháme si vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme cuketu, olej, kvásek a všechny zbývající suroviny.

Zaděláme hladké těsto a hned začneme lžíci odebírat kousky na pomoučený vál. Tvoříme bochánky tak, jako bychom dávali náplň do koláčů a klademe spojem na plech.

Menší skleničkou tvoříme důlek a potřeme rozšlehaným vejcem. Naplníme ochucenými povidly a nahoru přidáme mandle.

Cuketové koláčky s povidly pečeme v troubě vyhřáté na 190 až 200 °C cca 15 minut do zrůžovění.


Další články a recepty

Se zachovalým barokním zámkem Milotice, který se v současnosti nachází ve vlastnictví státu, je spojena osobnost Karla Antonína Serényie, který ho během let 1719 až 1743 nechal vystavět.

V 70. letech 17. století došlo k přistavění nárožních věží a druhého patra. Současná podoba zámku Milotice je výsledkem stavebních úprav prováděných během první poloviny 18. století.

Chutný, oblíbený a těmi, kteří jej mají v oblibě, hojně vyhledávaný meruňkový koláč s drobenkou je plný chutných meruněk. Pro skvělý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience namíchané ve vyváženém poměru. Meruňkový koláč s drobenkou chutnají a potěší.

Z nastrouhané cukety a polohrubé mouky vypracované těsto na cuketový koláč s kakaem se dobře propracuje a pro celkové zjemnění do něj vmícháme další suroviny a přelijeme jej kakaovou polevou.

V podélném směru rozřízná a v troubě zapečená cuketa se příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně propečeme.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do pozoruhodné večerní romance.

Vypracujeme těsto, rozetřeme je po hlubším plechu, poklademe čtvrtinkami cerstvých nebo případně i kompotovaných broskví, poté se v troubě upeče buchta s tvarohem a broskvemi, až je zbarvena dozlatova. Při podávání doplní buchtu s tvarohem a broskvemi z mléka uvařené kakao, hořká káva nebo i čaj pro zapíjení soust.

Sametově jemná plněná cuketa se vydlabe, naplní směsí připravenou ze šunky, zapeče a podáváme ji nejlépe s chlebem, brambory, nebo jinými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Ovocné kynuté buchty se švestkami důkladně potřeme rozpuštěným máslem, upečeme a nejlépe jejich chuť osloví v kombinaci s kakaem nebo mlékem.

Při přípravě před pečením se cuketový koláč s ovocem poklademe různými druhy ovoce, například švestkami, meruňkami, nektarinkami či banánem a posypeme připravenou drobenkou.

Doma pečené, z kynutého těsta a vaničky jemného tvarohu připravené, buchty s tvarohem na plech ukrývají ve své chuti řadu lahodných podtónů. Pečené buchtové speciality skýtají možnost přípravy na desítky různých a mnohdy i navzájem značně odlišných způsobů. Když vám doma zbyde vanička tvarohu například z přípravy ovocných knedlíků, zbývá pro její upotřebení pouze omezený čas.

Když je dostatečně upečený, posypeme slaný cuketový koláč nastrouhaným tvrdým sýrem a necháme nakonec ještě chvíli přejít vlnou horka v troubě. Upečný slaný cuketový koláč se nechá trochu vychladnout, nakrájí a může jej podávat. Podáváme jej k horké kávě nebo i kakau.

Věděli jste, že cuketu je možné použít i na sladké recepty?

Když je v létě boom dozrávání cuket, receptů na jídla z ní pak neubývá.

Recept na sladce chutnající cuketové koláčky s povidly je varianta receptu na sladká jídla z cukety.

Jako součást jídelníčku se může stát sladký cuketový koláč gastronomickým drahokamem pohoštění na denním menu. Je to stylová pochoutka ze stylové zeleniny.

Pojďme si popovídat o tom, jak se dá úroda cuket využít.

Na přípravu pokrmu cuketové minikoblížky jsou vedle nastrouhané cukety zapotřebí také vejce, mouka, cukry moučkový a vanilkový, citronová kůra a zakysaná smetana.

Cuketa a sladce chutnající koláčky k sobě navzájem ladí. Na přípravu jsou cuketové koláčky s povidly sice o něco málo náročnější, ale i tak, pojďme si pošmáknout.

Se zručností připravené cuketové brownies se dá do ledničky ztuhnout, poté nakrájí na kousky a podává. Dá se jíst vhodně doplněný přílohou.

Cuketa umí zazářit jako jasná zeleninová hvězda.

Cukety k přípravě jídla sklízíme malé, občas ale nějaká takříkajíc přeroste přes hlavu.

Když jsou koláčky již v rozpálené troubě, zbývá uvařit si kávu, posadit se a těšít se, až bude upečený.

Těsto je zase trochu jiné.

Když mám velkou nebo i menší cuketu, něco z ní upeču.

Pojďme si v kuchyni zacuketit.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů