Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé varianty.
Na přípravu jídla podle receptu cuketová polévka s kari a slaninou budeme potřebovat: Množství na 4 porce polévky: 3 cukety, 3 brambory, 2 cibule, 1 lžičku kari koření, 4 stroužky česneku, 100 gramů prorostlé slaniny, 1 litr zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, mletou pálivou papriku, polévkové koření.
Postup přípravy: Omytou polovinu jedné z cuket nakrájejte na tenké plátky a spolu s kostičkami slaniny je opečeme v hlubší pánvi. Po deseti minutách z pánve vyjmeme slaninu a cuketu, přidáme trochu tuku a zpěníme nahrubo pokrájenou cibulku. Přidáme na plátky pokrájený česnek, zaprášíme troškou kari koření a jen krátce smažíme.
Brambory oloupeme, cukety omyjeme a nakrájíme na kostky, které dáme krátce opéct na pánev. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut doměkka.
Ručním mixérem pak polévku rozmělníme, dochutíme solí, mletým pepřem, případně chilli papričkou a podáváme společně s opečenou cuketou a slaninou.
Další články a recepty
Barokní zámek Liblice je jedna z nejcelistvějších památek českého vrcholného baroka z dílny italského architekta Giovanni Battista Alliprandiho.
Zámek Liblice je chráněn jako kulturní památka České republiky.
Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se dobře rozmixuje a pro celkové zjemnění do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do pozoruhodné večerní romance.
Hustá a sytá frankfurtská polévka s párkem je grunt a v zimě, kdy vám každé malé zahřátí přijde vhod, to platí dvojnásob.
Doma vařená, z krkovice a brambor připravená, domácí gulášová polévka ukrývajá ve své chuti řadu lahodných podtónů. Vařené gulášové speciality skýtají možnost přípravy na desítky různých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí gulášová polévka, bramborový guláš, buřt guláš... to jsou klasiky rychlého vaření.
Samostatně nebo s pečivem podávaná frankfurtská polévka je zbarvena do červena. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky patří dostatek brambor a uzeniny, takže i když není krémová, sytá je dostatečně.
Během přípravy před pečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.
Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.
V podélném směru rozřízná a v troubě zapečená cuketa se příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně propečeme.
Když je dostatečně podušená, posypeme štiplavě pikantní směs na špagety s mletým masem v talířích nastrouhaným tvrdým sýrem. Pikantní směs na špagety s mletým masem se nachá trochu vychladnout a může jej podávat. Podáváme ji k uvařeným špagetám.
Chutná, oblíbená a těmi, kteří ji mají v oblibě, hojně vyhledávaná kari omáčka s rýží je plná chutných kuřecích řízků. Pro skvělý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience namíchané ve vyváženém poměru. Kari omáčka s rýží chutná a potěší.
Když už je na pořadu dne cuketové menu, tak by a něm neměla chybět také cuketová polévka. Díky málo výrazné chuti cukety si s cuketovou polévkou lze v kuchyni doslova pohrát, ozdobit ji kozím sýrem, bazalkovým pestem nebo ji jednoduše doplnit například listovým salátem, aby potěšila také oko, které na ní spočine pohledem.
Recept na sametově chutnající cuketovou polévku s kari a slaninou, která se podává společně s opečenou cuketou a slaninou.
Jako součást jídelníčku se může stát cuketová polévka s brokolicí gastronomickým drahokamem na denním menu. Je to stylová pochoutka ze stylové zeleniny.
Zlehka pikantní cuketová polévka s kari a slaninou se podává s přílohou.
Na přípravu pokrmu cuketová polévka s hráškem a kari jsou vedle na menší kostky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, česnek, kari koření, droždí, bobkový list, zeleninový bujon, máslo, cuketu, olivový olej, hrášek, brambory, bylinkovou sůl.
Pojďme si dnes chutnat na jídlech podle cuketových receptů, jsou jednoduché a lehké.
Se zručností připravená cuketová směs s kari rýží se důkladně promíchá a odstaví, poté ji podáváme. Dá se jíst vhodně doplněná kari rýží.
Pojďme si v kuchyni pilně cuketit.
Přestože obvykle cukety sklízíme ještě, dokud jsou malé, občas však nějaká z nich nečekaně přeroste do pořádného golema.
Když polévka již vřele bublá a vaří se v hrnci, zbývá pak posadit se v klidu a počkat, až bude uvařená.
V hrncích umí cuketa zazářit jako hvězda.
Když mám cuketu, něco z ní uvařím.