Oko

Cuketová polévka s hráškem a mátou recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé varianty.

Na přípravu jídla podle receptu cuketová polévka s hráškem a mátou budeme potřebovat: Množství na 2 porce: 600 gramů cukety (zhruba 3 až 4 mladé cukety), 2 lžíce strouhaného parmezánu, 400 gramů hrášku (čerstvého nebo mrazeného), čerstvou mátu, panenský olivový olej.

Postup přípravy: Z omytých cuket odkrojíme konce, nakrájíme je na kolečka a vložíme do hrnce naplněného 200 ml vody. Uvaříme do měkka, rozmixujeme a osolíme.

Hrášek uvaříme v osolené vodě (případně můžeme použít Vegetu), slijeme a přidáme k cuketě (trochu hrášku si ponecháme na ozdobeni). Pokud je směs cukety a hrášku příliš hustá, přilijeme trochu vody z hrášku (při slévání hrášku si vodu ponecháme). Necháme projít varem, přisypeme sýr a najemno pokrájenou mátu, promícháme a podáváme s čerstvým pečivem. Při podávání jednotlivé porce ozdobíme zbylým hráškem, pokapeme olivovým olejem a můžeme je také opepřit mletým pepřem.


Další články a recepty

Budova dobře dochovaného barokního zámku Liblice je jednou z nejcelistvěji zachovaných stavebních památek z doby českého vrcholného baroka. Pochází z dílny italského architekta Giovanni Battista Alliprandiho.

Zámek Liblice ve stejnojmenné obci na Mělnicku je tvořen třípatrovou střední oválnou částí spojující dvě dvoupatrová boční křídla.

Když je již dostatečně podušená, posypeme štiplavě pikantní směs na špagety s mletým masem v talířích čerstvě nastrouhaným tvrdým sýrem. Pikantní směs na špagety s mletým masem se nachá trochu vychladnout a může ji podávat k uvařeným špagetám.

Chutná, oblíbená a těmi, kteří ji mají v oblibě, také hojně vyhledávaná kari omáčka s rýží je plná chutně upravených kuřecích stehenních řízků. Pro náležitý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience namíchané ve vyváženém poměru. Kari omáčka s rýží chutná, zasytí a potěší.

Při přípravě před upečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.

Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se dobře rozmixuje a pro celkové zjemnění do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.

V podélném směru rozřízná a v troubě zapečená cuketa se příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně propečeme.

Náležitě zahuštěná a sytá frankfurtská polévka s párkem je takříkajíc grunt a v zimě, kdy každé byť i malé zahřátí přijde vhod, toto platí dvojnásob.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní romance.

Samostatně nebo s pečivem podávaná frankfurtská polévka je zbarvena do červena. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky patří dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je dostatečně.

Doma vařená, z krkovice a brambor připravená, domácí gulášová polévka ukrývajá ve své chuti řadu lahodných podtónů. Vařené gulášové speciality skýtají možnost přípravy na desítky rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí gulášová polévka, bramboráky, bramborový guláš, buřt guláš z uzeniny... to jsou klasická jídla rychlého vaření.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Když už je na jídelníčku cuketové menu, neměla by na něm chybět cuketová polévka. Díky nepříliš výrazné chuti, kterou se cukety vyznačují a oproti ostatním surovinám ji upozaďují, si s cuketovou polévkou lze v kuchyni doslova pohrát, ozdobit ji například listovým salátem nebo nasekanou zelenou petrželkou, aby potěšila také na pohled.

Recept na sametově chutnající cuketovou polévku s hráškem a mátou.

Jako součást jídelníčku se může stát cuketová polévka se salámem vybroušeným gastronomickým diamantem na denním menu. Je to stylová pochoutka ze stylové zeleniny.

Zlehka pikantní cuketová polévka s hráškem a mátou se podává samotná nebo s pečivem jako přílohou.

Když mám cuketu, něco si z ní uvařím.

Na přípravu pokrmu cuketová polévka s hráškem a kari jsou vedle na menší kostky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, česnek, kari koření, droždí, bobkový list, zeleninový bujon, máslo, cuketu, olivový olej, hrášek, brambory, bylinkovou sůl.

Pojďme si pochutnat na cuketových receptech, jsou lehké a jednoduché.

Se zručností připravená cuketová polévka s kari a slaninou se uvaří do měkka, ručním mixérem rozmixuje a odstaví, poté ji podáváme. Dá se jíst vhodně doplněná opečenou cuketou a slaninou.

Nejedná se o klasickou zasmaženou a zahuštěnou polévku, spíše o jakousi cuketovou kaši.

Přestože obvykle cukety sklízíme dokud jsou malé, občas však nějaká z nich nečekaně přeroste do řádného giganta.

Když polévka již v hrnci vesele bublá a vaří se, zbývá posadit se v klidu a spokojeně počkat, až bude uvařená.

V hrncích na plotně umí cuketa zazářit.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů