Oko

Cuketová omáčka k masu recept

Jídla podle receptů z cukety chutnají. Ať se vaření daří

Na přípravu jídla podle receptu cuketová omáčka k masu budeme potřebovat: 1 kilogram oloupané cukety nakrájené na kostičky, 1 kilogram papriky nakrájené na kostičky, 1 velkou mrkev nastrouhanou na hrubo, 500 gramů na jemno nakrájené cibule, 2 lžíce cukru, 1 lžíci soli, 6 lžic worchestrové omáčky, 6 lžic sojové omáčky, 205 ml slunečnicového oleje, 1 menší pálivý kečup, 1 větší sladký kečup.

Postup přípravy: Vše smícháme ve velkém hrnci, ohřejeme a necháme zhruba 25 minut probublávat.

Poté naplníme cuketovou omáčku do zavařovacích skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

Cuketovou omáčku podáváme k masu.


Další články

Ultralehký UL-39 Albi je cvičný stroj, který váží 320 kilogramů.

Po odpaření tekutiny, kterou cuketa při vaření pustila, zeleninovou atmosféru navazující cuketová omáčka na těstoviny doplní omáčka připravená smícháním vaječných žloutků a kysané smetany.

Na těstoviny nalitá cuketová omáčka se podává ještě zatepla s vařenými těstovinami různých tvarů a druhů. Zjemníme je zakysanou smetanou a rozmixujeme.

Vánoční mrkvové cukroví dochutíme obalením v troše moučkového cukru. Mrkvové cukroví k Vánocům patří.

Po marinování se grilované tofu dá na horký gril a hodí se k němu například různé druhy omáček a brambory nebo pečivo.

Typická cuketová omáčka se smetanou má chuťově něco do sebe, je sametová, krémové konzistence a charakteristická je pro ni vláčnost. Svými kořeny sahá do těstovinové kuchyně.

Lahodně jemná cuketová omáčka na špagety se uvaří v hrnci, doplní přidáním rajského protlaku a podáváme ji s al dente uvařenými špagetami, které se k ní hodí.

Na talíři se kuře na kari s rýží, upečené, aby se vytvořila krásně křupavá kůrčička, skvěle vyjímá.

Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní předem připravenou směsí a následně upeče.

Během přípravy se cuketové placičky doplní nastrouhaným sýrem, nakrájenou anglickou slaninou, moukou s práškem do pečiva, žloutky z vajec, nasekanými bylinkami a důkladně promícháme, aby se v nich náležitě rozvinula chuť koření.

Do světle béžova zbarvená koprová omáčka s hovězím masem, které při vaření hlídáme. Jako příloha se hodí houskový knedlík. Jíst se dá po celý rok.

V létě cuketa mezi zeleninou vede, na výsluní je však po celý rok. Také se na vašich záhonech cukety letos urodily? Pojďme je použít k přípravě jídla podle receptu cuketová omáčka k masu.

Omáčka je velmi chutná, v naší kuchyni je stálým hostem a rádi na ni budete vzpomínat.

Jako hlavní jídlo připravená cuketová omáčka s tofu se dochutí sušeným droždím a podává s kerblíkem.

Cuketa dá jídlu vyniknout a je jedlá. Hodí se ke různým přílohám a můžete zkoušet i různé variace například s kurkumou, česnekem, červenou paprikou nebo jinými bylinkami.

Zeleninu můžeme do omáčky obměňovat.

Na cuketovou koprovou omáčku potřebujeme v první řadě cukety a poté také nasekaný kopr, cibuli, sladkou smetanu, hladkou mouku, cukr krystal, ocet, mletý pepř a sůl.

S nezbytnou kuchařskou šikovností připravená sterilovaná cuketová omáčka doplní nasekaný česnek.

Cuketová omáčka k masu je jídlo připravené z důkladné porce zeleniny a tofu, o kterém si zde řekneme pár slov.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů