Oko

Cuketa v paprikovém těstíčku recept

Recepty na jídla z cukety se připravují v různých variantách.

Na přípravu jídla podle receptu cuketa v paprikovém těstíčku budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 2 mladé cukety (cca 80 dkg), 2 až 3 vejce, 8 až 10 lžic mléka, 1 lžíci oleje, zhruba 6 lžic hladké nebo polohrubé mouky, 1 lžičku mleté sladké papriky, špetku chilli koření, sůl.

Postup přípravy: Cuketu nakrájíme na plátky (mladé cukety nemusíme loupat, starší oloupeme).

Vejce rozklepneme, oddělíme z něj žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Vaječné žloutky rozšleháme s mlékem, olejem, moukou, solí a kořením a vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

V těstíčku namáčíme plátky cukety a osmažíme je z obou stran dozlatova v horkém oleji.

Jako příloha se k cuketě v paprikovém těstíčku hodí brambory, bramborová kaše, tatarská omáčka, zeleninový salát apod.


Další články

Empírová podoba zámku Boskovice pochází z let1819 až 1826, kdy byl přestavěn do dnešní podoby.

Nachází se uprostřed stylově upraveného parku ve stejnojmenném městě v Jihomoravském kraji.

Ze s dostatečným předstihem doměkka uvařené rýže připravené cuketové rizoto se dobře promísí a pro celkové zjemnění do něj vmícháme nastrouhaný parmezán.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou vhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se se zapečenou cuketou se sýrem může snadno změnit v pozoruhodnou večerní romanci.

Sametově jemná plněná cuketa se vydlabe, naplní směsí připravenou ze šunky, zapeče a podáváme ji nejlépe s chlebem, brambory, nebo jinými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Játrovou chutí zlehka vyladěná játrová omáčka s rýží sezahustí solamylem a moukou a máme hotovo. Jíst se játrová omáčka dá celý rok a nejlépe její chuť strávníky osloví doplněná vařenou rýží.

Po oškrábání brambory nakrájíme na malé kostičky a poté zapečené brambory se smetanou zalijeme a pečeme zhruba 15 minut. Při podávání doplní zapečené brambory se smetanou jako příloha zeleninový salát.

Při přípravě před smažením se cuketa v sýrovém těstíčku oloupe, nakrájí na plátky, nachá pustit vodu, obalíme v těstíčku s nastrouhaným sýrem a osmažíme ve vrstvě rozpáleného oleje.

Doma vařená, z naklepaných roštěnek připravená, hovězí roštěná s rýží skýtá ve své chuti řadu lahodných podtónů. Hovězí speciality skýtají možnost přípravy na desítky různých a mnohdy značně odlišných způsobů.

Podélně rozřízná a v troubě zapečená cuketa se příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně propečeme.

Když je dostatečně uvaří, kari omáčka s rýží se doplní sojovou omáčkou. Necháme ji trochu vychladnout a podáváme s rýží.

Chutné, oblíbené a těmi, kteří si je oblíbili, vyhledávané srbské rizoto je plné zeleniny. Pro skvělý chuťový zážitek se hodí pouze ty nejlepší ingredience. Srbské rizoto chutná.

Pro příznivé chuťové vyznění se dá pokrm vyladit sušenými bylinkami nebo česnekem.

Cuketa je živoucí příklad zeleninového jídelníčku.

Jako součást jídelního menu se může stát cuketa v těstíčku gastronomickým drahokamem poledního pohoštění. Je to stylová pochoutka z různých druhů zeleniny.

Úroda cuket bývá ve většině let velká, pojďme si povědět, co s nimi.

Na přípravu jídla lilek a cuketa v těstíčku jsou vedle na plátky nakrájeného lilku a cukety zapotřebí také nastrouhanéhý sýr parmezán, smetana na šlehání, kukuřičný škrob, hladká mouka a vejce.

Pojďme si připravit cuketu v paprikovém těstíčku, takto připravená cuketa je jemnější verze chutného podzimního pokrmu, kterou ocení mimo jiné také vegetariáni.

Cuketa a mletá paprika spolu dohromady ladí. Na přípravu je cuketa v paprikovém těstíčku sice náročnější, zato však je to dobrota, do které se pustíme s chutí. Pojďme si pochutnat na téhle dobrůtce.

S patřičnou dávkou zručnosti připravená cuketa v kari těstíčku se obalí, opečeme dosti zprudka z obou stran v rozpáleném oleji a poté kladou na papírové ubrousky, které vsáknou přebytek oleje.

Konzistence těstíčka nesmí být příliš řídká, aby se na cuketě udrželo, ani příliš hutná, aby z toho nakonec nebyla cuketa v palačince.

Jídla z cukety se dají jíst i téměř každý den.

Cuketa je variabilní věc a mám ji v oblibě v jakékoli formě připravy. Zajímavé je její smažení.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů