Recepty na jídla z cukety se připravují v různých variantách.
Na přípravu jídla podle receptu cuketa v kari těstíčku budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 1 větší cuketu, sůl, trochu sušeného česneku, trochu polohrubé mouky, 1 vejce, mléko podle potřeby, 1 lžičku kari koření, olej na osmažení.
Postup přípravy: Cuketu omyjeme a neloupeme. Nakrájíme ji na kolečka o tloušťce přibližně necelý centimetr, osolíme a necháme odležet v pekáči, aby pustila šťávu.
Poté puštěnou šťávu vylijeme, cuketu ještě zlehka vysušíme papírovým ubrouskem, posypeme granulovaným česnekem a obalíme v těstíčku, které si připravíme z mouky, vejce a mléka. Karí koření přidáváme podle vlastní chuti a množství těstíčka.
Kolečka cukety pečeme dosti zprudka a poté klademe na papírové ubrousky, aby do nich vsákl přebytečný olej.
Cuketa v kari těstíčku se dají jíst jak teplé, tak studené, s bramborem nebo s bramborovou kaší jako přílohou.
Další články
Empírový zámek Boskovice byl v letech 1819 až 1826 přestavěn do dnešní podoby uprostřed stylově upraveného parku.
Nachází se ve stejnojmenném městě v Jihomoravském kraji.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou vhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se se zapečenou cuketou se sýrem může snadno změnit v pozoruhodnou večerní romanci.
Sametově jemná plněná cuketa se vydlabe, naplní směsí připravenou ze šunky, zapeče a podáváme ji nejlépe s chlebem, brambory, nebo jinými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.
Játrovou chutí zlehka vyladěná játrová omáčka s rýží sezahustí solamylem a moukou a máme hotovo. Jíst se játrová omáčka dá celý rok a nejlépe její chuť strávníky osloví doplněná vařenou rýží.
Při přípravě před smažením se cuketa v sýrovém těstíčku oloupe, nakrájí na plátky, nachá pustit vodu, obalíme v těstíčku s nastrouhaným sýrem a osmažíme ve vrstvě rozpáleného oleje.
Podélně rozřízná a v troubě zapečená cuketa se příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně propečeme.
Doma vařená, z naklepaných roštěnek připravená, hovězí roštěná s rýží skýtá ve své chuti řadu lahodných podtónů. Hovězí speciality skýtají možnost přípravy na desítky různých a mnohdy značně odlišných způsobů.
Když je dostatečně uvaří, kari omáčka s rýží se doplní sojovou omáčkou. Necháme ji trochu vychladnout a podáváme s rýží.
Po oškrábání brambory nakrájíme na malé kostičky a poté zapečené brambory se smetanou zalijeme a pečeme zhruba 15 minut. Při podávání doplní zapečené brambory se smetanou jako příloha zeleninový salát.
Chutné, oblíbené a těmi, kteří si je oblíbili, vyhledávané srbské rizoto je plné zeleniny. Pro skvělý chuťový zážitek se hodí pouze ty nejlepší ingredience. Srbské rizoto údajně patřilo k oblíbeným jídlům všestranného jugoslávského vědce a badatele Nikola Tesly.
Ze s dostatečným předstihem doměkka uvařené rýže připravené cuketové rizoto se dobře promísí a pro celkové zjemnění do něj vmícháme nastrouhaný parmezán.
Cuketa je živoucí vtělení zeleninového jídelníčku a v neposlední řadě také dietní potravina.
Pro celkově příznivé vyznění lze pokrm chuťově doplnit pomocí česneku nebo nasušených bylinek.
Jako součást jídelního menu se může stát cuketa v těstíčku gastronomickým drahokamem poledního pohoštění. Je to stylová pochoutka z různých druhů zeleniny.
Vařím bez zbytečně velkého objemu a množství surovin, používám je ve vybancovaném množství.
Na přípravu jídla lilek a cuketa v těstíčku jsou vedle na plátky nakrájeného lilku a cukety zapotřebí také nastrouhanéhý sýr parmezán, smetana na šlehání, kukuřičný škrob, hladká mouka a vejce.
Pojďme si připravit cuketu v kari těstíčku, takto připravený lilek a cuketa je skvělý teplý i studený, je to jemnější verze chutného podzimního pokrmu, kterou ocení mimo jiné také vegetariáni. Můžeme použít lilek a cuketu. Zajímavé je na něm dvojí smažení.
Lilek a cuketa spolu ladí. Na přípravu je cuketa v kari těstíčku sice o něco náročnější, zato však je to dobrůtka, do které se pustíme s chutí. Pojďme si pochutnat na téhle dobrůtce.
S patřičnou dávkou zručnosti připravená cuketa v těstíčku a mandlích se obalí, nalepíme na ni plátky mandlí a osmaží do růžova z obou stran v rozpáleném oleji.
Jídla z cukety se dají připravovat na oběd i k večeři a můžeme ji jíst pomalu každodenně.
Cuketa je skvělá variabilní věc, mám ji rád v jakékoli formě.