Oko

Francouzské brambory se zeleninou

Recepty na jídla z brambor.

Na přípravu jídla francouzské brambory se zeleninou budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 800 g vařených oloupaných brambor, 2-3 cibule, 2-4 vejce uvařená natvrdo, 50 g oleje, 500 g různé zeleniny tepelně upravené (grilované papriky, vařený květák, brokolici, mrkvev, celer, aj.), 150 g smetany, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 200 g tvrdého tučného sýra, muškátový květ, sterilované okurky

Postup přípravy:
Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, na které podusíme směs tepelně upravené, nakrájené zeleniny.

V míse smícháme nakrájené brambory, zeleninu s cibulkou, uvařená vejce a dochutíme solí a mletým pepřem. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme v troubě při 170-200 °C 15-20 minut.

Poté vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně s muškátovým květem a pokračujeme v pečení dalších cca 15 minut. Nakonec brambory posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme při plném výkonu trouby.

Hotové francouzské brambory podáváme se sterilovanými okurkami.


Další články

Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Cuketová polévka se smetanou z mladé cukety.
Grilovaná cuketa se hodí jako příloha ke grilovanému masu.
Cuketová omáčka se smetanou a těstovinami.
Francouzské brambory se zelím pečeme při 180 °C asi hodinu.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém s řešením zdánlivě jednoduchým, které vyžaduje důvtip.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Francouzské brambory s mletým masem necháme cca 40 minut zapéct.
Patizonový salát můžeme ozdobit petrželkou.
Francouzské brambory s cuketou

Francouzské brambory se zeleninou jsou recept na jídlo, které zaplní stůl radostí z gejzíru svých chutí.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů