Oko

Zapečený cuketový krém recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu zapečený cuketový krém budeme potřebovat: Množství na 6 porcí: 1 cibuli, 3 středně velké cukety, 4 lžíce olivového oleje, 4 vejce, 2 až 3 stroužku česneku, 2 kelímky bílého jogurtu, 1 lžíci maizeny, 100 gramů nastrouhaného sýra parmezán, 4 větší lístky bazalky, 3 špetky hrubě mletého pepře, 3 špetky soli.

Postup přípravy: Omyté a osušené cukety a oloupanou cibuli nastrouháme na hrubém struhadle, cuketu jemně vymačkáme.

Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a 2 minuty restujeme.

V misce smícháme vejce a jogurty, přidáme maizenu, sýr parmezán, nasekanou bazalku, cukety a cibuli s česnekem. Opepříme a osolíme.

Pomocí mašlovačky vymažeme olejem malé zapékací misky, do nich vložíme připravenou směs a posypeme hrubě mletým pepřem.

Vložíme do vodní lázně a 30 minut pečeme v troubě předem vyhřáté na 180 °C.

Vyklopíme ze zapékacích misek a ještě zatepla podáváme.


Další články a recepty

Objekt ve stylu alžbětinské gotiky vystavěného zámku Trmice se vyznačuje poměrně složitým půdorysem, který zaujímá.

Zámek Trmice je členitá jedno až dvoupatrová budova s hranolovou věží s cimbuřím, s balkónem a předloženým schodištěm v rozlehlém anglickém parku stojící při západním okraji stejnojmenného města.

Z kousků cukety uvařený cuketový krém se ve vší důkladnosti rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a ozdobíme olivami.

Náležitě zahuštěný a sytý drůbeží kaldoun známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, to platí v dvojnásobném množství.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová buchta se zakysanou smetanou hojně doplní bílkovým sněhem.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.

Doma zapečené, směsí strouhaného sýra posypané, zapečené brambory s mletým masem ukrývají ve své chuti řadu jemných chuťových podtónů. Posypeme je nastrouhaným sýrem. Zapečené brambory skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Je to klasické a široce oblíbené jídlo bramborové kuchyně.

V podélné ose rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní potěší i čich.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Když je již kysané zelí dostatečně uležené, poslouží základ pro přípravu jídla pikantní zelňačka. Hodí se také jako příloha k masu a dalším jídlům.

Jako samostatné jídlo podávané zapečené patizony se posypou sýrem, zalijou a dopečou. Necháme ji trochu vychladnou. Do zapečených patizonů se použije provensálské koření, které v dostatečné míře rozetřeme po povrchu.

Pojďme zaostřit pohled na recept zapečený cuketový krém. Je to lehounký krém, který se po zapečení hodí k létu přímo fantasticky.

Cukety se nevyznačují příliš výraznou chutí a právě tato jejich vlastnost přijde vhod. V poslední době se u nás doma různé varianty cuketové polévky a krému těší velké oblibě.

Jako součást jídelníčku se studený cuketový krém může stát mistrovsky vybroušeným briliantem gastronomie. Je to stylové jídlo ze zeleniny mimořádného ducha.

Zapečený cuketový krém by měl být na jídelníčku, vhod přijde při poledním obědu. Cítíte jeho vůni?

Umí si někdo představit chuť cuket ve spojení se sýrem parmezán a česnekem? Pro letní dny je doslova jako dělaný.

Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.

Podívejme se také hodnocení ostatních kuchařů.

Se zručností, která kuchaře obvykle doprovází, připravený cuketový krém se smetanou, se nejprve uvaří do měkka, poté dochutí a rozmixuje dohladka tyčovým mixerem, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně zjemněný smetanou.

Zkusme si ho doma zapéci, výsledek může překvapit.

Zkouším krémy z různých druhů zeleniny s různými dalšími surovinami.

Řekněme to takhle, i když nemáte zrovna na zapečený krém chuť, i tak nevadí, snad někdy jindy.

Dle mého prvého dojmu je to krémová mňaminka.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů