Oko

Tykvovo-cuketový krém s lososem recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu tykvovo-cuketový krém s lososem budeme potřebovat: polovinu cukety, polovinu muškátové (máslové) tykve, 1 menší petržel, 1 cibuli, 150 gramů lososa, 1 dcl smetany, 0,5 dcl bílého suchého vína, špetičku muškátového oříšku, mletý pepř, sůl, máslo.

Postup přípravy: Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájenou petržel, cuketu a tykev, orestujeme, osolíme a okořeníme špetičkou muškátového oříšku a mletým pepřem.

Zalijeme bílým vínem, necháme trochu odpařit a pak doplníme vodou nebo vývarem a vaříme do měkka.

Poté vše rozmixujeme pomocí ponorného mixéru a přilijeme smetanu, kterou krátce provaříme.

Mezitím si osušíme lososa a na rozpáleném másle ho z obou stran opečeme.

Maso lososa natrháme nebo nakrájíme na kousky a při podávání přidáme do polévky.


Další články a recepty

Hrad přestavěný na zámek Průhonice se nachází ve stejnojmenné obci v okrese Praha-západ. Později několikrát přestavovaný zámek získal svoji současnou novorenesanční podobu koncem 19. století.

Jižní křídlo zámku Průhonice, které bývá nazýváno Malý zámek, bylo kdysi spojeno s kostelíkem průchodní zimní zahradou.

Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.

V podélné ose rozřízná a následně v troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí lívance, langoše, palačinky, placky... to jsou klasická jídla rychlého domácího vaření.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.

Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a potěší chuť i čich.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Samostatně nebo s pečivem jako přílohou podávanou frankfurtskou polévku, která je zbarvena do červené barvy, doplní frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se použije dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je v dostatečné míře.

Když je již dostatečně uležený, poslouží česnek v octu k doplnění jídla. Hodí se jako příloha k masu a dalším jídlům.

Náležitě zahuštěnou a sytou frankfurtskou polévku s párkem známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, toto platí dvojnásob.

Zde je recept na do sametova tyčovým mixerem rozmixovaný tykvovo-cuketový krém s lososem. Cítíte tu vůni? Tak pojďme na to. Umí si někdo představit chuť dýně s lososem?

Jako součást jídelníčku se cuketový krém může stát mistrovským způsobem vybroušeným gastronomickým skvostem. Je to stylové jídlo ze stylové zeleniny.

Cukety mají nepříliš výraznou chuť a právě to se v kombinaci a výraznější chutí ostatních surovin hodí.

Tykvovo-cuketový krém s lososem by neměl na jídelníčku chybět, podává se jako předkrm poledního menu.

Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.

Když se rozmixuje, zahustí se tím cuketový krém a není potřeba jej již dále zahušťovat.

Se zručností kuchařům obvykle vlastní připravený cuketový krém s bílkovými nudlemi se uvaří do měkka, dochutí a dohladka rozmixuje, k čemuž se hodí tyčový mixer, poté jej podáváme a sníme. Dá se jíst vhodně doplněný bílkovými nudlemi.

Nejedná se o klasicky zasmaženou a zahuštěnou polévku, ale o pomocí tyčového mixeru rozmixovaný krém.

Zkouším různé krémy z různých druhů zeleniny, které se k tomu hodí, obvykle to probíhá tak, že si vyberu surovinu, ze které si krém chci vyzoušet na různé varianty.

Za mne je to krémová mňamka.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů