Na přípravu jídla podle receptu tatarská omáčka z cukety budeme potřebovat:
Suroviny č. 2: 2 kilogramy cukety, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 3 feferonky, nastrouhaný křen
Suroviny č. 2: 2 dcl oleje, 13 dkg cukru krupice, 1 dcl octa, 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 4 kávové lžičky soli, 3 kávové lžičky pepře
Postup přípravy: Suroviny č. 1 uvaříme doměkka ve troše vody a poté vodu slijeme.
Přidáme suroviny č. 2 a vše rozmixujeme dohladka.
Ještě horkou tatarskou omáčku z cukety naplníme do třetinkových sklenic a 20 minut sterilujeme při teplotě 80 °C.
Další články
V trojobalu obalovaná cuketa chutná s na různé způsoby připravovanými brambory, které doplní její chuť.
Cuketa ala slaneček se dá po připravení uležet do chladu v lednici.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme v troubě.
Ještě horká cuketová omáčka na špagety se nalije do sklenic.
Koprová polévka s bramborem a vejcem.
Cuketa v sýrovém těstíčku se podává nejlépe s jogurtovým dresinkem.
Tradiční maďarské lečo chutná s chlebem jako přílohou.
Připravovaná cuketa ala ananas se nejprve naloží na jeden den do nálevu.
Špagety se sušenými rajčaty uvaříme al dente, scedíme a jíme.
Připravené cuketové čatní dáme nakonec ve sklenicích vychladnout.
Ve sklenicích zavařené cuketové zelí přijde v zimě k duhu.
Cuketový nákyp s mletým masem dozlatova upečeme.
Recept na jídlo tatarská omáčka z cukety je zde se svěží tatarskou inspirací chuti. Jídlo z cukety si připravíme, ochutnáme a nakonec i s chutí sníme.
Koprová omáčka z cukety s nasekaným koprem.
Na zavařené cuketové lečo se hodí i rajčata.