Recepty na jídla z cukety, která se připravují různými způsoby.
Na přípravu jídla podle receptu rychlý cuketový krém s tymiánem budeme potřebovat: 1 velkou cuketu, bujon, mletý černý pepř, tymián.
Postup přípravy: Z oloupané cukety odstraníme semínka, zbylou dužinu nakrájíme na kostky, osmahneme krátce na trošce rozpáleného oleje, zalijeme zhruba litrem vařící vody a přidáme 2 kostky zeleninového (případně drůbežího) bujónu. Když je cuketa měkká (po cca 10 min), rozmixujeme dohledka tyčovým mixérem.
Dochutíme mletým pepřem a tymiánem.
Rychlý cuketový krém s tymiánem podáváme s nočkem kysané smetany, nasucho opraženým pečivem a zakápnutý olivovým olejem.
Další články a recepty
Muzeum hostící zámek Bruntál, bohatý nejen svými skvostnými architektonickými prvky i jedinečnými interiéry, je chlouba stejnojmenného města.
Zámek Bruntál se nachází přímo v centru města na místě gotické tvrze z druhé poloviny 13. století.
Když je již dostatečně utřený, slouží malinový krém do dortu k potření zvenčí i uvnitř. Rozmačkané maliny utřeme do malinového krému, který použijeme do dortu.
Chutný, oblíbený a těmi, kteří ho mají v oblibě, také hojně vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a potěší chuť i čich.
Náležitě zahuštěná a sytá frankfurtská polévka s párkem je takříkajíc grunt a v zimě, kdy každé byť i malé zahřátí přijde vhod, toto platí dvojnásob.
Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.
Samostatně nebo s pečivem podávaná frankfurtská polévka je zbarvena do červena. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se hodí dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je dostatečně.
Při přípravě před upečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.
V podélné ose rozřízná a v troubě zapečená cuketa se před přípravou příhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.
Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí lívance, palačinky, langoše... to jsou klasická jídla rychlého vaření.
Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.
Zde je recept na do sametova vyšlehaný rychlý cuketový krém s tymiánem.
Když se na denní jídelníček dostanou cuketové pokrmy, neměl by mezi nimi rychlý cuketový krém s tymiánem chybět. Díky nepříliš výrazné chuti cukety, která ji oproti ostatním přísadám staví do pozadí, se s cuketovým krémem dá v kuchyni kouzlit a náležitě jej chuťově vyladit.
Jako položka na jídelníčku se může stát cuketový krém mistrovsky vybroušeným gastronomickým dílem. Je to stylové jídlo ze stylové zeleniny.
Rychlý cuketový krém s tymiánem se podává jako první chod v poledním menu.
V hrncích umí cuketa vyniknout a tím zpestřit jídelníček.
Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, smetana a strouhaný sýr.
Když se rozmixuje, zahustí se cuketový krém sám o sobě a není potřeba jej dále nijak zvláště zahušťovat.
Se zručností připravený cuketový krém z kuřecích krků se uvaří do měkka, ochutí a rozmixuje dohladka, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně doplněný obranými kousky kuřecího masa a opečenými krutonky.
Nejedná se o klasicky zasmaženou a zahuštěnou polévku, nýbrž o rozmixovaný krém.
Když krém v hrnci probublává, zbývá už jen chvíli počkat.
Cukety se sklízí, dokud jsou ještě reletivně malé a nepřerostlé.