Oko

Jemný cuketový krém recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu jemný cuketový krém budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 2 mladé cukety, 2 brambory, 2 lžíce bílého jogurtu 3,5%, 1 kelímek zakysané smetany, 1/2 bujonu, polévkové koření, 1/2 litru vody, krutonky smažené z veky, nastrouhaný sýr parmezán.

Postup přípravy: Omytou mladou cuketu a oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostičku bujonu a polévkové koření dle chuti. Vše rozvaříme.

Necháme vychladnout a po vychladnutí rozmixujeme, čímž nám vznikne jemný krém, který uvedeme do varu, postupně zašleháme bílý jogurt a zakysanou smetanu. Dle chuti můžeme jemný cuketový krém ještě dosolit nebo dochutit polévkovým kořením.

Jemný cuketový krém podávame se smaženými krutonky nebo houstičkou. Na závěr posypeme nastrouhaným parmezánem.


Další články a recepty

Budova ve stejnojmenném severočeském městě vystavěného zámku Teplice stojí v místech předcházejícího benediktinského ženského kláštera.

Areál zámku Teplice v sobě spojuje prvky několika architektonických stylů.

Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní potěší i čich.

Když je již kysané zelí dostatečně uležené, poslouží základ pro přípravu jídla pikantní zelňačka. Hodí se také jako příloha k masu a dalším jídlům.

Ve směru podélné osy rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodným způsobem vydlabe, naplníme ji ze sýra niva vytvořenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Jako samostatné jídlo podávané zapečené patizony se posypou sýrem, zalijou a dopečou. Necháme ji trochu vychladnou. Do zapečených patizonů se použije provensálské koření, které v dostatečné míře rozpostřeme po povrchu patizonu.

Doma zapečené, směsí strouhaného sýra posypané, zapečené brambory s mletým masem ukrývají ve své chuti řadu jemných chuťových podtónů. Posypeme je nastrouhaným sýrem. Zapečené brambory skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Je to klasické a široce oblíbené jídlo bramborové kuchyně.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní rajčata a brambory a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými přílohami z pečiva, které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Z kousků cukety uvařený cuketový krém se ve vší pečlivosti rozmixuje a pro celkové zjemnění výsledného pokrmu do rozmixovaného krému přimícháme další suroviny a ozdobíme pokladením olivami.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová buchta se zakysanou smetanou v hojné míře doplní vyšlehaným bílkovým sněhem.

Náležitě zahuštěný a sytý drůbeží kaldoun známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, to platí v dvojnásobném množství.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní okamžiky.

Pro chuťový zážitek se u nás doma různé varianty cuketového krému těší oblibě.

Pojďme zaostřit pozornost na recept jemný cuketový krém. Je to krém, který se skvěle, ba přímo fantasticky, hodí k prosluněné době vrcholného léta.

Jako součást jídelníčku se cuketový krém s pórkem může stát mistrovsky vybroušeným gastronomickým diamantem. Je to stylové jídlo ze zeleniny. Cítíte jeho vůni?

Jemný cuketový krém by měl na jídelníčku figurovat, vhod přijde u oběda. Pro letní dny je jako dělaný.

Umí si někdo představit chuť cuket ve spojení s brambory a bílým jogurtem?

Na přípravu rozmixovaného polévkového pokrmu cuketový krém (polévka) se vedle na menší kostičky nakrájené cukety hodí také cibule, nastrouhaný sýr a smetana.

Podívejme se také na názory ostatních kuchařů.

Se zručností, která kuchaře obvykle doprovází, připravený cuketový krém s mandlemi, se nejprve uvaří do měkka, poté dochutí a rozmixuje dohladka tyčovým mixerem, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně doplněný nasucho opraženými mandlovými lupínky.

Zkusme si ho doma, umí překvapit.

A když není zrovna chuť, nevadí, není každý den svátkem.

Zkouším rozmanité krémy z různých druhů zeleniny.

Dle mého prvého dojmu jsou to krémové mňamky.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů TOPlist