Recepty na jídla z cukety připravovaná na různé způsoby a různé varianty.
Na přípravu jídla podle receptu cuketový pudink v karamelu budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 350 gramů cukety, 4 vejce, 500 ml mléka, 1 lžíci krupicového cukru, 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky anýzu, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, 100 gramů krupicového cukru, 1 lžíci vody.
Postup přípravy: Cuketu uvaříme, necháme ji okapat a vychladnout. Poté ji v mixéru rozmixujeme společně s mlékem, lžící cukru, vejci a kořením.
Troubu předehřejeme na 180°C. Ze 100 g krupicového cukru a lžíce vody svaříme na velmi malém plameni karamel. Nalijeme ho do malých formiček a přidáme cuketový krém. Vaříme ve vodní lázni zhruba 35 minut. Poté necháme karamel vychladnout a před podáváním dáme na 4 hodiny do chladničky.
Mezitím si připravíme karamelový "límec". Tekutý karamel namažeme na proužky pečicího papíru vysoké 5 centimetrů a opatrně obtočíme kolem skleničky o něco širší než je formička s pudinkem. Necháme ztuhnout a opatrně sundáme. Hotový pudink vyklopíme na talíř na vrstvu karamelu, ozdobíme karamelovým límcem a pomerančovou kůrou.
Další články a recepty
Ze 16. století pocházející zámek Doksy je architektonicky zajímavý, pro veřejnost však bohužel nepřístupný, objekt.
Na trojkřídlý zámecký komplex zámku Doksy navazuje park a hospodářské budovy.
Náležitě ochucené sterilované okurky známe mezi přílohami podtrhujícími chuť jídel jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod a o čerstvou zeleninu je nouze, to platí dvojnásob.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou sršící okamžiky.
Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní rajčata a brambory a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými přílohami z pečiva, které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.
Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní potěší i čich.
Během přípravy před jejím upečením se sterilované cuketové zelí v hojné míře doplní nadrobno pokrájenou cibulí a octem.
Doma zapečené, směsí strouhaného sýra posypané, zapečené brambory s mletým masem ukrývají ve své chuti řadu jemných chuťových podtónů. Posypeme je nastrouhaným sýrem. Zapečené brambory skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Je to klasické a široce oblíbené jídlo z brambor.
Když je malinový koláč s pudinkem dostatečně uležený v lednici, namažeme jej malinovou marmeládou. Hodí se jako příloha ke kávě nebo kakau.
Ve směru podélné osy rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodným způsobem vydlabe, naplníme ji ze sýra niva vytvořenou směsí a následně necháme důkladně propéct.
Jako zákusek podávaná buchta s pudinkem se posype nasekanými ořechy, zalije polevou a dáme ji na alespoň přes noc odležet. Do buchty přidáme uvařený vanilkový pudink a vaječné žloutky.
Z kousků cukety uvařený cuketový krém se ve vší pečlivosti rozmixuje a pro celkové zjemnění výsledného pokrmu do rozmixovaného krému přimícháme další suroviny a ozdobíme pokladením olivami.
Pro chuťový zážitek se mohou vyzkoušet různé varianty cuketového pudinku.
Pojďme zaměřit pozornost na recept cuketový pudink v karamelu. Je to pudink, který se hodí k období vrcholného léta.
Jako součást jídelníčku se jemný cuketový krém může stát mistrovsky vybroušeným gastronomickým skvostem. Je to stylové jídlo ze zeleniny. Cítíte jeho vůni?
Cuketový pudink v karamelu by měl na jídelníčku figurovat. Pro rychlé zakousnutí i pohodové posezení je jako dělaný.
Umí si někdo představit chuť cuket ve spojení s karamelem?
Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém jako polévka se vedle na menší kostičky nakrájené cukety hodí také cibule, nastrouhaný sýr a smetana.
Jako surovina je cuketa nádherně tvárná, dá se péct, vařit, smažit, grilovat, mladé plody lze jíst i zasyrova a dají se z ní i upéct sladké moučníky, kterým právě cuketa dodá náležitou šťavnavost.
Se zručností, která kuchaře obvykle charakterizuje, připravený sterilovaný cuketový krém, se nejprve uvaří, poté dochutí a rozmixuje dohladka pomocí tyčového mixeru, poté jej podáváme. Dá se jíst k masům, která vhodně doplní.
Mladé cukety není třeba ani loupat, u starších odstraním slupku škrabkou.
Cuketový pudink podáváme v misce nebo stylově ve skleničce.
Zkouším rozmanité krémy připravené z různých druhů zeleniny, jedná se o krémové mňamky.