Recepty na jídla z cukety, která se připravují podle různých způsobů.
Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém s pórkem budeme potřebovat: Množství na 6 porcí: 300 gramů cukety, polovinu pórku, 2 brambory, 2 lžíce másla, 1 lžíci sypkého zeleninového vývaru, 1,5 litru vody, 1 stroužek česneku, 1 lžičku sušeného estragonu, 1 lžičku sušené bazalky, 2 špetky mletého černého pepře, 100 gramů čerstvého sýra, 200 ml mléka, 2 špetky soli, 1 hrnek nasekané pažitky.
Postup přípravy: Cuketu omyjeme, rozkrojíme (můžete cuketu i oloupat, avšak není to nutné), pomocí lžičky odstraníme semínka a cuketu nakrájíme.
Pórek nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme pórek a minutu mícháme. Přidáme brambory, zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut.
Poté k bramborám přidáme nakrájenou cuketu, sypký zeleninový vývar a vaříme 10 minut.
Rozmixujeme, avšak ne zcela dohladka. Přidáme mléko, bylinky, podle potřeby dochutíme prolisovaným česnekem, pepřem, osolíme a cca 5 minut vaříme. Nakonec do cuketového krému vmícháme sýr a už dále nevaříme.
Cuketový krém s pórkem podáváme posypaný nadrobno nasekanou pažitkou.
Další články a recepty
S ve stylu alžbětinské gotiky vystavěným zámkem Trmice je spojen poměrně složitý půdorys, který při pohledu shora zaujímá.
Zámek Trmice se nachází při západním okraji stejnojmenného města, aglomerace podkrušnohorské pánve.
Jako samostatné jídlo podávané zapečené patizony se posypou sýrem, zalijou a dopečou. Necháme ji trochu vychladnou. Do zapečených patizonů se použije provensálské koření, které v dostatečné míře rozpostřeme po povrchu patizonu.
Z kousků cukety uvařený cuketový krém se ve vší pečlivosti rozmixuje a pro celkové zjemnění výsledného pokrmu do rozmixovaného krému přimícháme další suroviny a ozdobíme pokladením olivami.
Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní rajčata a brambory a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými přílohami z pečiva, které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.
Náležitě zahuštěný a sytý drůbeží kaldoun známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, to platí v dvojnásobném množství.
Během přípravy před jejím upečením se cuketová buchta se zakysanou smetanou v hojné míře doplní vyšlehaným bílkovým sněhem.
Ve směru podélné osy rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodným způsobem vydlabe, naplníme ji ze sýra niva vytvořenou směsí a následně necháme důkladně propéct.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.
Doma zapečené, směsí strouhaného sýra posypané, zapečené brambory s mletým masem ukrývají ve své chuti řadu jemných chuťových podtónů. Posypeme je nastrouhaným sýrem. Zapečené brambory skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Je to klasické a široce oblíbené jídlo bramborové kuchyně.
Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní potěší i čich.
Když je již kysané zelí dostatečně uležené, poslouží základ pro přípravu jídla pikantní zelňačka. Hodí se také jako příloha k masu a dalším jídlům.
Pojďme zaostřit pohled na chutný a výjimečný recept cuketový krém s pórkem. Je to lehký krém, který se po skvěle, ba přímo fantasticky, hodí k plnému prosluněnému létu.
Cukety se vyznačují nepříliš výraznou chutí a právě toto přijde vhod. Během poslední doby se u nás doma různé varianty cuketového krému těší mimořádně velké oblibě. Cítíte jeho vůni?
Jako součást jídelníčku se zapečený cuketový krém rozhodně může stát mistrovsky vybroušeným smaragdem gastronomie. Je to stylové jídlo ze zeleniny nevšedního ducha.
Cuketový krém s pórkem by měl figurovat na jídelníčku, vhod přijde k obědu.
Pro letní dny je doslova jako dělaný. Umí si někdo představit chuť cuket ve spojení s pórkem?
Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) se vedle na menší kostičky nakrájené cukety hodí také cibule, nastrouhaný sýr a smetana.
Podívejme se také na názory ostatních kuchařů.
Se zručností, která kuchaře obvykle doprovází, připravený cuketový krém se smetanou, se nejprve uvaří do měkka, poté dochutí a rozmixuje dohladka tyčovým mixerem, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně zjemněný smetanou.
Zkusme si ho doma, výsledek mnohdy umí překvapit.
Zkouším krémy z různých druhů zeleniny.
Řekněme to takhle, i když nemáte zrovna chuť, i tak nevadí, snad někdy jindy.
Dle mého prvého dojmu je to mňaminka krémové konzistence.