Oko

Cuketový krém s pečeným česnekem recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují různými způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém s pečeným česnekem budeme potřebovat: 4 větší paličky česneku, 150 g cukety (nejlépe mladé), 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml husté smetany, olivový olej (nejlépe s citronovou příchutí), sůl.

Postup přípravy: Paličky česneku zakápneme olivovým olejem a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C (nebo 200 °C horkovzduch).

Necháme chvilku zchladnout a poté ze slupek po jednom vytlačíme stroužky česneku.

Upečené stroužky rozmixovujeme tyčovým mixerem s horkým vývarem, přidáme smetanu a na jemno nastrouhanou (i se slupkou) cuketu (2 lžíce cukety si zatím ponecháme stranou). Uvedeme do varu a povaříme 2 minuty.

Pokud je třeba, dosolíme. Můžeme zahustit trochou mouky nebo instantní jíškou (krém je totiž trochu řidší).

Cuketový krém s pečeným česnekem podáváme s trochou odložené strouhané cukety a chlebovými krutony, zakapané olivovým olejem a popřípadě kapkou citronové šťávy.


Další články a recepty

Sbírky muzea umístěné v budově zámku Bruntál, který je tak bohatý nejen svými skvostnými architektonickými prvky a jedinečnými interiéry, ale také bohatými muzeálními sbírkami, je chloubou stejnojmenného města.

V okolí zámku Bruntál netradiční dispozice tvaru kruhové výseče s trojúhelníkovým nádvořím s arkádami se rozkládá zámecký park.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Když je již dostatečně uležený, slouží česnek v octu k doplnění jídla. Hodí se jako příloha k masu a dalším jídlům.

V podélné ose rozřízná a následně v troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Chutný, oblíbený a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a potěší chuť i čich.

Náležitě zahuštěná a sytá frankfurtská polévka s párkem je takříkajíc grunt a v zimě, kdy každé byť i malé zahřátí přijde vhod, toto platí dvojnásob.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.

Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.

Samostatně nebo s pečivem podávaná frankfurtská polévka je zbarvena do červena. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se hodí dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je dostatečně.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.

Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí lívance, palačinky, langoše... to jsou klasická jídla rychlého vaření.

Zde je recept na do sametova vyšlehaný cuketový krém s pečeným česnekem. Cítíte tu vůni? Máte hlad? Jdeme na to.

Cuketový krém s pečeným česnekem by neměl chybět.

Jako položka na jídelníčku se může stát cuketový krém mistrovsky vybroušeným gastronomickým dílem. Je to stylové jídlo ze stylové zeleniny.

Cuketový krém s pečeným česnekem se podává jako první chod v poledním menu.

Díky nepříliš výrazné chuti cukety, která ji oproti ostatním přísadám odstaví do pozadí, se dá v kuchyni kouzlit.

Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.

Když se rozmixuje, zahustí se cuketový krém sám od sobe a není potřeba jej zvláště zahušťovat.

Se zručností připravený rychlý cuketový krém s tymiánem se uvaří do měkka, ochutí a rozmixuje dohladka, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně doplněný nasucho opraženým pečivem a nočkem kysané smetany.

Nejedná se o klasicky zasmaženou a zahuštěnou polévku, ale o rozmixovaný krém.

Jen co cukety dorostou, sklízí se ještě reletivně malé a nepřerostlé.

Pokud mi někdo pomůže s vytlačováním česnekových stroužků, pak je to rychle připravené jídlo netradiční chuti.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů