Oko

Cuketový krém s mrkví recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém s mrkví budeme potřebovat: 2 středně velké mrkve, 1 cuketu, 2 velké brambory, 1 malou cibuli, 1 litr vývaru, 1/2 kelímku smetany ke šlehání, 1 lžíci oleje, sůl, špetku muškátového oříšku.

Postup přípravy: Na rozpáleném oleji restujeme na kostičky nakrájenou mrkev, brambory, cuketu a cibuli. Poté přilijeme vývar nebo vodu a vaříme do změknutí.

Rozmixujeme v mixéru, vrátíme do hrnce a dle chuti zjemníme smetanou. Ve verzi pro dospělé krém dosolíme, můžeme přidat i muškátový oříšek.


Další články a recepty

Raně barokní zámek Červený Hrádek se nachází na severním okraji Jirkova v okrese Chomutov na úpatí Krušných hor.

Barokní zámek Červený Hrádek, který nahradil předcházející gotický hrad, upoutá pozornost návštěvníků zejména bohatě zdobeným portálem a arkádovým nádvořím.

Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí lívance, palačinky, langoše... to jsou klasická jídla rychlého vaření.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Samostatně nebo s pečivem jako přílohou podávaná frankfurtská polévka je zbarvena do červené barvy. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se hodí dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je dostatečně.

Když je již dostatečně uležený, slouží česnek v octu k doplnění jídla. Hodí se jako příloha k masu a dalším jídlům.

Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a potěší chuť i čich.

V podélné ose rozřízná a následně v troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Náležitě zahuštěnou a sytou frankfurtskou polévku s párkem známe jako takříkajíc grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, toto platí dvojnásob.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.

Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.

Zde je recept na do sametova rozmixovaný cuketový krém s mrkví. Cítíte tu vůni? Jdeme na to.

Cuketový krém s mrkví by neměl chybět.

Jako položka na jídelníčku se může stát cuketový krém mistrovsky vybroušeným gastronomickým dílem. Je to stylové jídlo ze stylové zeleniny.

Cuketový krém s mrkví se podává jako první chod poledního menu.

Díky nepříliš výrazné chuti cukety, která ji oproti ostatním přísadám postaví do pozadí, se s ní dá v kuchyni kouzlit.

Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.

Když se rozmixuje, zahustí se tím cuketový krém a není potřeba jej již zahušťovat.

Se zručností připravený cuketový krém s pečeným česnekem se uvaří do měkka, ochutí a rozmixuje dohladka, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně doplněný chlebovými krutony a zakapaný olivovým olejem.

Nejedná se o klasicky zasmaženou a zahuštěnou polévku, ale o tyčovým mixerem rozmixovaný krém.

Zkouším různé krémy prakticky z čehokoli, většinou tak, že si vyberu surovinu, ze které si krém chci vyzoušet na různé varianty.

Za mne mňamka.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů