Recepty na jídla z cukety, která se připravují podle různých způsobů.
Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém s mandlemi budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 750 gramů cuket, 1 středně velkou bramboru, 1 lžíci olivového oleje, 2 stroužky česneku utřeného se solí, 1 cibuli, 1 litr vody, 2 lžičky kari koření, 2 lžíce nasucho opečených mandlových lupínků, mořskou sůl, drcený bílý pepř, zelenou petrželku na ozdobu.
Postup přípravy: V hrnci zpěníme na rozpáleném oleji pokrájenou cibulku a přidáme oloupané a na kolečka nakrájené cukety, kari koření a na drobné kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 500 ml vody, opepříme, osolíme a zvolna vaříme doměkka. Poté zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, doplníme další vodou podle potřeby, necháme přejít varem a dochutíme utřeným česnekem.
Cuketový krém rozdělíme do misek a posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky. Ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.
Další články a recepty
Ve stejnojmenném městě v Ústeckém kraji vystavěný zámek Teplice stojí na místě někdejšího ženského benediktinského kláštera.
Areál zámku Teplice stojící na ostrožně, pod níž vytékají léčivé teplé minerální vody, vznikl složitým stavebním vývojem.
Když je již kysané zelí dostatečně uležené, poslouží základ pro přípravu jídla pikantní zelňačka. Hodí se také jako příloha k masu a dalším jídlům.
Jako samostatné jídlo podávané zapečené patizony se posypou sýrem, zalijou a dopečou. Necháme ji trochu vychladnou. Do zapečených patizonů se použije provensálské koření, které v dostatečné míře rozpostřeme po povrchu patizonu.
Doma zapečené, směsí strouhaného sýra posypané, zapečené brambory s mletým masem ukrývají ve své chuti řadu jemných chuťových podtónů. Posypeme je nastrouhaným sýrem. Zapečené brambory skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Je to klasické a široce oblíbené jídlo bramborové kuchyně.
Z kousků cukety uvařený cuketový krém se ve vší pečlivosti rozmixuje a pro celkové zjemnění výsledného pokrmu do rozmixovaného krému přimícháme další suroviny a ozdobíme pokladením olivami.
Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní rajčata a brambory a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými přílohami z pečiva, které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.
Během přípravy před jejím upečením se cuketová buchta se zakysanou smetanou v hojné míře doplní vyšlehaným bílkovým sněhem.
Náležitě zahuštěný a sytý drůbeží kaldoun známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, to platí v dvojnásobném množství.
Ve směru podélné osy rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodným způsobem vydlabe, naplníme ji ze sýra niva vytvořenou směsí a následně necháme důkladně propéct.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.
Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní potěší i čich.
Cukety mají nepříliš výraznou chuť a právě toto přijde při vaření vhod. Během poslední doby se u nás doma různé varianty cuketového krému těší oblibě.
Pojďme zaostřit pozornost na chutnající a výjimečný recept cuketový krém s mandlemi. Je to krém, který se po skvěle, ba přímo fantasticky, hodí k plnému prosluněnému létu. Cítíte jeho vůni?
Jako součást jídelníčku se cuketový krém s pórkem rozhodně může stát mistrovsky vybroušeným gastronomickým diamantem. Je to stylové jídlo z nevšední zeleniny.
Cuketový krém s mandlemi by měl na jídelníčku figurovat, vhod přijde během oběda.
Pro letní dny je jako dělaný. Umí si někdo představit chuť cuket ve spojení s mandlemi?
Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) se vedle na menší kostičky nakrájené cukety hodí také cibule, nastrouhaný sýr a smetana.
Zkouším krémy z různých druhů zeleniny.
Podívejme se také na názory ostatních kuchařů.
Se zručností, která je s kuchaři obvykle spojena, připravený cuketový krém se smetanou, se nejprve uvaří do měkka, poté dochutí a rozmixuje dohladka tyčovým mixerem, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně zjemněný smetanou.
Zkusme si ho doma, umí překvapit.
I když nemáte zrovna chuť, nevadí, snad někdy jindy.
Dle mého prvého dojmu je to mňamka krémové konzistence.