Oko

Cuketový krém s bílkovými nudlemi recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém s bílkovými nudlemi budeme potřebovat: 500 gramů mladé cukety s nevyvinutými semínky, 2 nové brambory, 2 stroužky česneku, polovinu cibule, 2 polévkovou lžíci másla, 500 ml vody nebo vývaru, necelých 1000 ml mléka, 200 ml šlehačky, sůl.
Na bílkové nudle: 2 bílky, olej na osmažení.

Postup přípravy: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět, přidáme nakrájené brambory a cuketu. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.

Rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme mléko a šlehačku, minutu převaříme a dochutíme. Pokud máme, přidáme také kopr.

Cuketový krém podáváme s bílkovými nudlemi, které si připravíme následovně: 1 vaječný bílek rošleháme v misce vidličkou a nalijeme na pánev s rozehřátýmolejem, opečeme z jedné strany a poté z druhé strany. Stejně postupujeme i s druhým vaječným bílkem. Poté tenkou placičku svineme a nakrájíme na proužky asi 1 centimetr široké.


Další články a recepty

Budova raně barokního zámku Červený Hrádek se nachází při severním okraji obce Jirkova v severočeském okrese Chomutov v oblasti na úpatí Krušných hor.

Zámek Červený Hrádek je rozlehlý čtyřkřídlý objekt shora krytý mansardovou střechou a výrazným rizalitem uprostřed hlavního průčelí.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.

Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí lívance, langoše, palačinky, placky... to jsou klasická jídla rychlého domácího vaření.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Samostatně nebo s pečivem jako přílohou podávaná frankfurtská polévka je zbarvena do červené barvy. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se hodí dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je dostatečně.

Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a potěší chuť i čich.

Když je již dostatečně uležený, poslouží česnek v octu k doplnění jídla. Hodí se jako příloha k masu a dalším jídlům.

V podélné ose rozřízná a následně v troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Náležitě zahuštěnou a sytou frankfurtskou polévku s párkem známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, toto platí dvojnásob.

Z kostiček cukety a brambor uvařená cuketová polévka s kari se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a podáváme s opečeným chlebem nebo toastem.

Zde je recept na do sametova tyčovým mixerem rozmixovaný cuketový krém s bílkovými nudlemi. Cítíte tu vůni? Jdeme na to.

Jako součást jídelníčku se může stát cuketový krém mistrovsky vybroušeným gastronomickým dílem. Je to stylové jídlo ze stylové zeleniny.

Cukety mají nepříliš výraznou chuť, to se hodí.

Cuketový krém s bílkovými nudlemi by neměl chybět, podává se jako první chod poledního menu.

Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.

Když se rozmixuje, zahustí se tím cuketový krém a není potřeba jej již zahušťovat.

Se zručností kuchařům vlastní připravený cuketový krém s mrkví se uvaří do měkka, ochutí a dohladka rozmixuje, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně zjemněný smetanou.

Nejedná se o klasicky zasmaženou a zahuštěnou polévku, ale o tyčovým mixerem rozmixovaný krém.

Bílkové nudle kdysi dělávala bábička, pravda, ta do nich přidávala i mouku. Nakonec jsou krásně nadýchané.

Zkouším různé krémy prakticky z čehokoli, většinou tak, že si vyberu surovinu, ze které si krém chci vyzoušet na různé varianty.

Za mne je to mňamka.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů