Oko

Studený cuketový krém recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu studený cuketový krém budeme potřebovat: Množství na 1 porci: 1 polévkovou lžíci bazalky, 2 kostky bujonu, 2 cukety, 300 gramů jogurtu, špetku mletého pepře, sůl, 1 litr vody.

Postup přípravy: Cukety omyjeme, nemusíme je loupat, nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve s osolenou vroucí vodou a 8 minut podusíme.

V hrnci uvedeme do varu 200 ml vody s kostkami bujonu a odstavíme z plotny.

Cukety necháme okapat, propláchneme je studenou vodou, nasypeme do vývaru a vše rozmixujeme. Přilijeme 400 ml studené vody a vmícháme jogurty. Vše promícháme, podle chuti osolíme a opepříme mletým pepřem.

Studený cuketový krém až do podávání uchováme v chladu. Podáváme s kostkami ledu a ozdobíme nasekanou bazalkou.


Další články a recepty

Objekt ze 14. století, kdy nahradil předcházející tvrz, pocházejícího vodního zámku Blatná stojí ve stejnojmenné obci na ostrůvku uprostřed vod řeky Lomnice.

Vodní zámek Blatná se svou dlouhou historií, svébytnou architekturou ve vzácně dochovaném prostředí parků a vodních ploch i současným stavem řadí ke klenotům mezi našimi hradními a zámeckými komplexy.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová směs hojně zakape olivovým olejem a posype kořenící směsí.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.

Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Je to klasické jídlo rychlého domácího vaření.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Když je již kysané zelí dostatečně uležené, poslouží základ pro přípravu jídla pikantní zelňačka. Hodí se také jako příloha k masu a dalším jídlům.

V podélné ose rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Barva samostatně nebo s pečivem jako přílohou podávané frankfurtské polévky je červená. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se použije dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je v dostatečné míře.

Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní potěší i čich.

Náležitě zahuštěný a sytý drůbeží kaldoun známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, to platí v dvojnásobném množství.

Z kousků cukety uvařený cuketový krém se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a ozdobíme olivami.

Pojďme se podívat bližším pohledem na recept ručním tyčovým mixerem rozmixovaný studený cuketový krém. Cítíte jeho vůni? Je to lehounký krém, který se na léto hodí fantasticky.

Jako součást jídelníčku se cuketový krém s rajčaty může stát mistrovsky vybroušeným skvostem gastronomie. Je to stylové jídlo ze zeleniny mimořádného stylu.

Studený cuketový krém by neměl v jídelníčku chybět, vhod přijde při poledním obědu. Pro chladné dny je jako dělaný.

Umí si někdo z vás představit chuť cuket ve spojení s voňavou bazalkou a býlím jogurtem v rozmixovaném krému?

Cukety se nevyznačují nikterak výraznou chutí a právě toto přichází vhod.

Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.

Když se rozmixuje, není potřeba jej dále zahušťovat.

Se zručností, která kuchaře obvykle doprovází, připravený cuketový krém s mátou, se uvaří do měkka, dochutí a dohladka rozmixuje tyčovým mixerem, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně doplněný strouhaným sýrem čedar.

Výsledek docela překvapil.

Zkouším krémy připravené z různých druhů zeleniny, ze které si krémy vyzkouším na různé varianty.

Dle mojeho dojmu je to studená krémova rozmixovaná mňamka.

No, a i když nemáte na krém chuť, i tak nevadí.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů