Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.
Na přípravu jídla podle receptu smetanový cuketový krém z drůbežího vývaru budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 750 ml drůbežího vývaru, 3 cukety, olej, 3 stroužky česneku, 1 bílou cibuli, 50 ml smetany na vaření 33%, bazalku, mletý pepř, sůl.
Postup přípravy: Cuketu omyjeme a i se slupkou ji nakrájejíme na malé kostičky.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a když zesklovatí, do hrnce k ní přihodíme kostičky cukety.
Po 5 minutách ještě přidáme čepelí nože rozmáčknuté stroužky česneku, krátce zahřejee a přilijeme vývar (tak, aby byla zelenina zcela ponořená). Zhruba pět minut vaříme a poté celou polévku rozmixujeme.
Zjemníme smetanou, přidáme nasekanou bazalku, a je hotovo.
Při podávání můžeme přidat opečený bílý chléb, případně opečené kousky slaniny.
Další články a recepty
Postupnými přestavbami z původního středověkého hradu vzniklý zámek Poděbrady se nachází ve stejnojmenném městě. Ve své historii byl několikrát obléhán a poté opravován.
Zámek je zapsán v soupisu Národních kulturních památek České republiky.
Když je již kysané zelí dostatečně uležené, poslouží základ pro přípravu jídla pikantní zelňačka. Hodí se také jako příloha k masu a dalším jídlům.
Náležitě zahuštěný a sytý drůbeží kaldoun známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, to platí v dvojnásobném množství.
Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a potěší chuť i čich.
Z kousků cukety uvařený cuketový krém se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a ozdobíme olivami.
Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí lívance, langoše, palačinky, placky... to jsou klasická jídla rychlého domácího vaření.
Barva samostatně nebo s pečivem jako přílohou podávané frankfurtské polévky je červená. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se použije dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je v dostatečné míře.
Během přípravy před jejím upečením se cuketová směs hojně zakape olivovým olejem a posype kořenící směsí.
V podélné ose rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.
Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.
Zde je recept na tyčovým mixerem rozmixovaný smetanový cuketový krém z drůbežího vývaru. Cítíte tu vůni? Tak pojďme na to. Umí si někdo představit smetanovou chuť ve spojení s dýní v rozmixovaném krému?
Jako součást jídelníčku se tykvovo-cuketový krém s lososem může stát mistrovským způsobem vybroušeným gastronomickým skvostem. Je to stylové jídlo ze stylové zeleniny.
Cukety nemají příliš výraznou chuť a právě to se v kombinaci a výraznější chutí dalších použitých surovin hodí. Když je sezona cuket v plném proudu, všude je jí vskutku požehnaně.
Smetanový cuketový krém z drůbežího vývaru by neměl chybět v jídelníčku, podává se jako součást poledního obědového menu.
Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.
Když se rozmixuje, cuketový krém se zahustí a není potřeba jej proto zvlášť zahušťovat.
Se zručností, která je kuchařům obvykle vlastní, připravený pikantní cuketový krém se uvaří do měkka, dochutí a dohladka rozmixuje tyčovým mixerem, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně doplněný směsí z šalotek a ozdobený bylinkami.
Nejedná se o klasickým způsobem zasmaženou a zahuštěnou polévku, ale o pomocí tyčového mixeru rozmixovaný krém.
Zkouším krémy z různých druhů zeleniny, které se k tomu hodí, probíhá to tak, že si vyberu surovinu, ze které si krém vyzouším na různé varianty.
Dle mojí zkušensti je to do krémova rozmixovaná mňamka.