Oko

Pikantní cuketový krém recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu pikantní cuketový krém budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 400 gramů cukety, 500 ml zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, čerstvý koriandr, čerstvou bazalku, sůl, 1 lžičku sušeného chilli, 90 ml smetany na vaření 12%, 100 gramů zakysané smetany, 80 gramů nastrouhaného parmezánu, 5 šalotek, 1 lžíci másla, 2 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku třtinového cukru.

Postup přípravy: Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a oboje zvolna opečeme. Osmahnutou cibuli a česnek zasypeme na kostky nakrájenou cuketou a společně opékáme, až je cuketa dozlatova opečená. Zalijeme vývarem a aspoň 5 minut povaříme. Poté osolíme, dochutíme koriandrem, bazalkou a chilli. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, smetanu na vaření a nastrouhaný sýr parmezán, promícháme a necháme provařit.

Na pánvi necháme rozpustit máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nekrájené šalotky. Když jsou měkké, zasypeme je třtinovým cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Na závěr k cibulce přilijeme balzamikový ocet a necáme ho o třetinu zredukovat.

Pikantní cuketový krém podáváme se lžicí směsi z šalotek a ozdobenou bylinkami.


Další články a recepty

Z původního středověkého hradu přestavěný objekt zámku Průhonice se nachází ve stejnojmenné obci západně od Prahy. Svoji současnou novorenesanční podobu získal později několikrát přestavovaný zámek na konci 19. století.

Jižní křídlo zámku Průhonice, které bývá nazýváno Malý zámek, bylo kdysi spojeno s kostelíkem průchodní zimní zahradou.

Náležitě zahuštěnou a sytou frankfurtskou polévku s párkem známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, toto platí dvojnásob.

Z kousků cukety uvařený cuketový krém se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a ozdobíme olivami.

Samostatně nebo s pečivem jako přílohou podávanou frankfurtskou polévku, která je zbarvena do červené barvy, doplní frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se použije dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je v dostatečné míře.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová směs pokape olivovým olejem a posype kořenící směsí.

Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Domácí lívance, langoše, palačinky, placky... to jsou klasická jídla rychlého domácího vaření.

V podélné ose rozřízná a následně v troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.

Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a potěší chuť i čich.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Když je již kysané zelí dostatečně uležené, poslouží základ pro přípravu jídla pikantní zelňačka. Hodí se také jako příloha k masu a dalším jídlům.

Zde je recept na do sametova tyčovým mixerem rozmixovaný pikantní cuketový krém. Cítíte tu vůni? Tak pojďme na to. Umí si někdo představit pikantní chuť ve spojení s dýní v krému?

Jako součást jídelníčku se tykvovo-cuketový krém s lososem může stát mistrovským způsobem vybroušeným gastronomickým skvostem. Je to stylové jídlo ze stylové zeleniny.

Cukety nemají příliš výraznou chuť a právě to se v kombinaci a výraznější chutí dalších použitých surovin hodí. Když je sezona cuket v plném proudu, všude je jí vskutku požehnaně.

Pikantní cuketový krém by neměl chybět v jídelníčku, podává se jako součást poledního menu.

Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.

Když se rozmixuje, cuketový krém se tím zahustí a není potřeba jej dále zahušťovat.

Se zručností, která je kuchařům obvykle vlastní, připravený cuketový krém s bílkovými nudlemi se uvaří do měkka, dochutí a dohladka rozmixuje, k čemuž se hodí tyčový mixer, poté jej podáváme a sníme. Dá se jíst vhodně doplněný bílkovými nudlemi.

Nejedná se o klasickým způsobem zasmaženou a zahuštěnou polévku, ale o pomocí tyčového mixeru rozmixovaný krém.

Zkouším krémy z různých druhů zeleniny, které se k tomu hodí, probíhá to tak, že si vyberu surovinu, ze které si krém vyzouším na různé varianty.

Za mne je to do krémova rozmixovaná mňamka.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů