Recepty na jídla z cukety se připravují na rozličné způsoby a v různých variantách.
Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém s řeřichou budeme potřebovat: Množství na 1 porci: 90 gramů cukety, 30 gramů brambor, 20 gramů cibule, 10 gramů pórku, 15 gramů másla, 1 dl zeleninového vývaru, 1 dl mléka, mletý černý pepř, špetičku muškátového oříšku, sůl, čerstvou řeřichu, 20 gramů tmavého chleba.
Postup přípravy: Na rozpáleném másle orestujeme najemno nasekanou cibuli, nakrájenou cuketu, pórek a brambory. Zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Přilijeme mléko a zeleninu vaříme do změknutí.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem, opepříme mletým pepřem a osolíme.
Při podávání ozdobíme cuketový krém čerstvou řeřichou a nasucho opečenými krutonky z tmavého chleba.
Další články a recepty
Objekt původně královského přemyslovského gotického hradu pocházejícího z poloviny 13. století a později zámku Bechyně se vypína nad krajinou na nejjižnějším skalním výběžku nad soutokem řeky Lužnice a říčky Smutná.
Zámek je výrazná dominanta a ozdoba městské památkové zóny v Bechyni.
Sametově jemňoučká cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní je rajčata a brambory a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami, které se k ní příhodně hodí. V okruhu mých přátel slaví již řadu úspěchů.
Z kousků cuketové dužiny uvařený cuketový krém se se vší pečlivostí rozmixuje a pro celkové zjemnění výsledného pokrmu do rozmixovaného cuketového krému vmícháme i další suroviny a ozdobíme pokladením svého povrchu olivami.
Když jsou brokolicové placičky se sýrem osmažené dozlatova, doplní je sterilovaná zelenina. Hodí se k nim jako příloha uvařené brambory nebo jemná bramborová kaše.
Náležitě ochucené rýžové nudle se zeleninou známe mezi jídla asijské kuchyněl jako grunt, který přijde vhod a když o čerstvou zeleninu není nouze, platí to dvojnásob.
Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také často vyhledávaný brokolicový krém je plný chutným způsobem upravené zeleniny a také pokrájených kousků šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší z ingrediencí smíchaných ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní také potěší.
Během přípravy před jejím upečením se cuketová nádivka se sýrem v hojné míře doplní nadrobno pokrájeným salámem, zeleninou a pro ochucení také lahodným kořením.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí pomocí tatarské nebo jiné příhodné omáčky. Zezačátku nudný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou sršící okamžiky.
Jako stylový sladký zákusek podávaná buchta s pudinkem se posype sekanými ořechy, zalije polevou a dáme ji na alespoň přes noc odležet. Do buchty přidáme také uvařený vanilkový pudink a vaječné žloutky.
V podélném směru rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodným způsobem vydlabe, odstraníme z ní semínka, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme propéct.
Cukety obsahují minerály a vitaminy, pojďme nyní změřit svoji pozornost na recept cuketový krém s řeřichou.
Cuketový krém by rozhodně měl mít své místo na jídelníčku a to tak často, jak to jen jde. Jako první chod se na jídelním lístku vyjímá.
Nabízí se možnost vyzkoušet postupně různé varianty cuketového krému, konkrétně tato je doplněna řeřichou.
Jako součást jídelníčku se cuketový krém s pečenou cibulkou má potenciál stát se doslova v mistrovském stylu vybroušeným gastronomickým skvostem. Je to stylové jídlo z tohoto skvostu mezi druhy zeleniny.
Mladé cukety není ani třeba loupat, ze starších oloupu slupku.
Umí si někdo představit typicky nevýraznou chuť cuket ve spojení s řeřichou?
Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém připravovaný jako polévka se vedle na menší kostičky nakrájené cukety hodí také cibule, nastrouhaný sýr a smetana. Cítíte jeho vůni?
Jako surovina na vaření je cuketa do značné míry flexibilní a univerzální, přičemž se hodí k osmažení, uvaření, zapečení, ogrilování a dají se z ní i péct sladce chutnající moučníky, kterým použitá cuketa dodá na šťavnavosti.
Se šikovností, která mistry kuchařského řemesla obvykle doprovází, připravený cuketový krém s hruškami, se nejprve nakrájí na koustky, poté nechají orestovat, dochutí, promíchají, rozmixují a poté jej podáváme. Dá se jíst doplněný smetanou.
Cuketový krém s řeřichou podáváme ve stylové úpravě.
Jedná se o mňamku z šikovně využívaných kuchyňských hrnců.