Oko

Cuketový krém s mátou recept

Recepty na jídla z cukety, která se připravují na různé způsoby.

Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém s mátouy budeme potřebovat: 1 kilogram cuket, 8 snítků máty, 150 gramů zakysané smetany, 1 citron, 1,4 litru kuřecího vývaru, 140 gramů sýru čadar, 6 jarních cibulek, olej, kousek másla, sůl a mletý černý pepř.

Postup přípravy: Jarní cibulky omyjeme a odstraníme z nich případné oschlé listy. Nakrájíme je na kolečka.

Cukety také omyjeme, okrojíme konce a nakrájíme je na tenká kolečka.

Na plotnu postavíme velký hrnec, ve kterém rozehřejeme olej a kousek másla. Poté přidáme cibulky a cuketu a začneme restovat. Proces to nebude úplně krátký, mělo by to trvat cca 30-35 minut. Doba je důležitá, protože cukety budou takto pomalým varem sládnout.

Po chvilce restování osolíme, přidáme mletý černý pepř, lístky ze dvou snítek máty a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Zeleninu mícháme každou chvilku, nesmí se připálit. Jakmile získá konzistenci zelené hrubší kaše, přilijeme vývar a vše uvedeme do varu. Poté základ polévky odstavíme z ohně. Vmícháme 3 lžíce zakysané smetany, strouhaný sýr čedar, zbylé mátové lístky a šťávu z celého citronu. Promícháme a poté vše pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Můžeme rozmixovat zcela do hladka nebo necháme krém hrubší.


Další články a recepty

Ze 14. století, kdy nahradi předcházející tvrz, pocházející vodní zámek Blatná se nachází ve stejnojmenné obci na ostrůvku uprostřed řeky Lomnice.

Z historie upoutá především funkce vodního zámku Blatna coby sídla významného českého rodu pánů z Rožmitálu.

Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí tatarskou nebo jinou příhodnou omáčkou. Zprvu obyčejný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou nabité večerní chvíle.

Sametově jemná cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní brambory a rajčaty a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami které se k ní svou chutí hodí. V okruhu mých přátel slaví četné úspěchy.

Když je již kysané zelí dostatečně uležené, poslouží základ pro přípravu jídla pikantní zelňačka. Hodí se také jako příloha k masu a dalším jídlům.

Barva samostatně nebo s pečivem jako přílohou podávané frankfurtské polévky je červená. Doplní ji frankfurtský párek nebo jiná vhodná uzenina. Do frankfurtské polévky se použije dostatečné množství uzeniny a brambor, takže i když není krémová, sytá je v dostatečné míře.

V podélné ose rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodně vydlabe, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme důkladně propéct.

Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také v hojné míře vyhledávaný brokolicový krém je plný chutně upravené zeleniny a také šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší ingredience smíchané ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní potěší i čich.

Náležitě zahuštěný a sytý drůbeží kaldoun známe jako grunt a v zimě, kdy každé i malé zahřátí něčím teplým v žaludku, přijde vhod, to platí v dvojnásobném množství.

Doma v lívanečníku smažené, z mouky, vajec a mléka připravené, rychlé lívance ukrývají ve své chuti řadu chuťových podtónů. Ppotřeme je rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Lívance skýtají možnost přípravy podle desítek rozmanitých a mnohdy i navzájem odlišných způsobů. Je to klasické jídlo rychlého domácího vaření.

Z kousků cukety uvařený cuketový krém se důkladně rozmixuje a pro celkové zjemnění pokrmu do takto rozmixovaného krému vmícháme další suroviny a ozdobíme olivami.

Během přípravy před jejím upečením se cuketová směs hojně zakape olivovým olejem a posype kořenící směsí.

Je zde recept na ručním tyčovým mixerem rozmixovaný cuketový krém s mátou. Pojďme se tedy na tento recept podívat bližším pohledem. Cítíte jeho vůni? A umí si někdo představit chuť cuket ve spojení s voňavou mátou v dohladka rozmixovaném krému?

Jako součást jídelníčku se cuketový krém s rajčaty může stát mistrovsky vybroušeným skvostem gastronomie. Je to stylové jídlo ze zeleniny mimořádného stylu.

Cuketový krém s mátou by neměl chybět v jídelníčku, podává se v poledním obědovém menu.

Cukety se nevyznačují příliš výraznou chutí a právě toto přijde v kombinaci a cukety přebíjející chutí ostatních surovin vhod.

Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém (polévka) jsou vedle na menší kostičky nakrájené cukety zapotřebí také cibule, strouhaný sýr a smetana.

Když se rozmixuje, cuketový krém se tím sám zahustí a není potřeba jej dále zahušťovat. Pro chladné dny je jako dělaný.

Se zručností, která kuchaře obvykle doprovází, připravený pikantní cuketový krém se uvaří do měkka, dochutí a dohladka rozmixuje tyčovým mixerem, poté jej podáváme. Dá se jíst vhodně doplněný směsí z šalotek a ozdobený bylinkami.

Nejedná se o klasickým způsobem zasmaženou a zahuštěnou polévku, ale o za pomoci ručního tyčového mixeru rozmixovaný krém.

Zkouším krémy připravené z různých druhů zeleniny, ze které si krémy vyzkouším na různé varianty.

Dle mojí zkušenosti je to do krémova rozmixovaná mňamka.

No, a pokud nemáte chuť na krém, i tak nevadí.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů