Recepty na jídla z cukety se připravují na různé způsoby a v různých variantách.
Na přípravu jídla podle receptu cuketový krém s hruškami budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 1 litr drůbežího vývaru, 75 ml suchého bílého vína, 200 ml tučné smetany, 4 malé cukety, 2 vyzrálé hrušky, 1 lžíci oleje, 1 cibuli, 1 lžičku sušené šalvěje, sůl.
Postup přípravy: Cukety očistíme, odřízneme jejich konce a dužinu pokrájíme na kostky.
Z oloupaných hrušek odstraníme jádřince a dužinu také nakrájíme na kostky.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme cukety, hrušky, šalvěj, osolíme špetkou soli a krátce orestujeme. Zalijeme suchým bílým vínem, necháme chvíli probublat a přilijeme drůbeží vývar.
Uvedeme do varu a povaříme po cca 15 minut (do změknutí). Odstavíme a rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Vmícháme smetanu a cuketový krém s hruškami ihned podáváme.
Další články a recepty
Původně gotický královský hrad z poloviny 13. století a později zámek Bechyně se tyčí na nejjižnějším skalním výběžku nad soutokem říčky Smutná a řeky Lužnice.
Renesanční Zámek Bechyně vznikl v 16. století z podnětu Petra Voka z Rožmberka.
Z kousků cuketové dužiny uvařený cuketový krém se se vší pečlivostí rozmixuje a pro celkové zjemnění výsledného pokrmu do rozmixovaného cuketového krému vmícháme i další suroviny a ozdobíme pokladením svého povrchu olivami.
Náležitě ochucené rýžové nudle se zeleninou známe mezi jídla asijské kuchyněl jako grunt, který přijde vhod a když o čerstvou zeleninu není nouze, platí to dvojnásob.
Během přípravy před jejím upečením se cuketová nádivka se sýrem v hojné míře doplní nadrobno pokrájeným salámem, zeleninou a pro ochucení také lahodným kořením.
Chutný a těmi, u kterých si získal oblibu, také často vyhledávaný brokolicový krém je plný chutným způsobem upravené zeleniny a také pokrájených kousků šunky. Pro ten pravý chuťový zážitek se hodí ty nejlepší z ingrediencí smíchaných ve vyváženém množství. Brokolicový krém zasytí žaludek, chutná a svojí vůní také potěší.
Na talíři se zapečená cuketa se sýrem dochutí pomocí tatarské nebo jiné příhodné omáčky. Zezačátku nudný večer se díky zapečené cuketě se sýrem může snadno přerodit do atmosférou sršící okamžiky.
Jako stylový sladký zákusek podávaná buchta s pudinkem se posype sekanými ořechy, zalije polevou a dáme ji na alespoň přes noc odležet. Do buchty přidáme také uvařený vanilkový pudink a vaječné žloutky.
Když jsou brokolicové placičky se sýrem osmažené dozlatova, doplní je sterilovaná zelenina. Hodí se k nim jako příloha uvařené brambory nebo jemná bramborová kaše.
V podélném směru rozřízná a následně ve vyhřáté troubě zapečená cuketa se před přípravou vhodným způsobem vydlabe, odstraníme z ní semínka, naplníme ji ze sýra niva připravenou směsí a následně necháme propéct.
Sametově jemňoučká cuketová polévka se připravuje z opečených cuket, doplní je rajčata a brambory a podáváme ji nejlépe s chlebem nebo jinými pečivovými přílohami, které se k ní příhodně hodí. V okruhu mých přátel slaví již řadu úspěchů.
Cukety jsou z výživového hlediska typické poměrně vysokým obsahem minerálů a vitaminů. Pojďme změřit pozornost na recept, podle kterého lze připravit pokrm cuketový krém s hruškami.
Cuketový krém by měl mít na jídelníčku rozhodně své místo a to v hojném množství. Jako první chod se na jídelní lístek hodí.
Nabízí se možnost zkoušet postupně různé varianty cuketového krému, tato je s hruškami.
Jako součást jídelníčku se cuketový krém s pečenou cibulkou má potenciál stát se doslova v mistrovském stylu vybroušeným gastronomickým skvostem. Je to stylové jídlo ze skvostu mezi zeleninou.
Umí si někdo představit typickou nevýraznou chuť cuket ve spojení s hruškami?
Na přípravu rozmixovaného pokrmu cuketový krém připravovaný jako polévka se vedle na menší kostičky nakrájené cukety hodí také cibule, nastrouhaný sýr a smetana. Cítíte jeho vůni?
Jako surovina na vaření je cuketa do značné míry flexibilní a univerzální, přičemž se hodí k osmažení, uvaření, zapečení, ogrilování a dají se z ní i péct sladce chutnající moučníky, kterým použitá cuketa dodá na šťavnavosti.
Se zručností, která mistry řemesla kuchařského obvykle doprovází, připravený cuketový krém s provensálským kořením, se nejprve nakrájí na hrubší kousky, poté nechají vařit, dochutí, promíchají a poté jej podáváme. Dá se jíst doplněný opečenými krutonky.
Mladé cukety není ani třeba loupat, ze starších oloupu slupku.
Cuketový krém s hruškami podáváme stylově.
Jedná se o mňamky z pilně v kuchyni využívaných hrnců.