Recepty na jídla:
Mexická polévka Gazpacho se podává za studena.
Zapečené těstoviny s mletým masem, rajčaty a fazolemi nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Špecle se schwarzwaldskou šunkou podáváme sypané najemno nasekanou natí jarní cibulky.
Lepivé japonské knedlíčky goyza s wasabi.
Mořidlo na zvěřinu se hodí především na jakostní a kvalitní druhy masa - z kýty, hřbetu, svíčkové apod.
Srnčí pečeně se doplní brambory a kompotem.
Srnčí na víně dobře povaříme a procedíme.
Srnčí sekaná podlévaná během pečení vývarem.
Zajíc na přírodní způsob se doplní uvařenou rýží.
Přírodní divoká husa s knedlíky a uvažřeným červeným zelím.
Pečená divoká kachna s knedlíky nebo vařenými bramborami.
Bažantí rizoto s rýží.
Vepřová panenka s vařenými bramborami a zeleninou.
Koláčky pro dámy doplníme rozehřátou marmeládou a mandlemi.
Znojemská z krůtího masa se podává s houskovým knedlíkem.
Šátečky z bramborového těsta se připraví z uvařených vychladlých brambor.
Zeleninový salát s okurkou přelijeme zálivkou a promícháme.
Hrachová kaše z ve vodě uvařeného hrachu.
Koko sušenky vyválíme jako kuličky a rozmáčneme.
Cuketový nákyp s uzeninou můžeme podávat teplý i studený.
Kuličkový guláš doplní na malé kousky nakrájené brambory.
Ovocný pohár z tvarohu.
Vepřová panenka v anglické slanině s brambory.
Ďábelský kuřecí guláš z na kostky nakrájenéha kuřecího masa se podává s přílohou tvořenou brambory.
Roláda s kaštanovým pyré, do kterého postupně zašleháme vychladlý pudink.
Čertův mls s ořechy.
Bramborová polévka krémová se rozmixuje ponorným mixérem.
Linecké koláčky s tvarohovou náplní můžeme po vychladnutí pocukrovat.
Pařížský salát podáváme s pečivem.
Vepřové na žampionech podáváme s rýží.
Drobenkový dort můžeme nakonec ozdobit šlehačkou.
Vázané koláčky s tvarohovou náplní.
Rýžový nákyp s ovocem doplní na kousky pokrájené broskve a nakonec do něj přidáme tuhý sníh.
Ořechové řezy s krémem posypeme po vychladnutí nahrubo nasekanými ořechy.
Galaretkový pohár na jehož dno dáme trochu krému, na krém piškoty a znovu krém. Galaretkový pohár ozdobíme šlehačkou a jahodou.
Mleté maso v anglické slanině podáváme s brambory.
Holašovické koláčky plníme různými náplněmi.
Hlíva ústřičná na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.
Štafetky s mletými ořechy dáme ztuhnout do lednice, nakrájíme na kousky a konce máčíme v čokoládové polevě.
Připravené jídlo treska na zelenině doplní opečené brambory nebo bramborová kaše.
Vepřové maso s hlívou ústřičnou z obou stran opečeme.
Kuskus s ovocem přelijeme horkým mlékem a podle chuti doplníme skořicí.
Kakaové pařížské řezy potřeme po vychladnutí ušlehaným krémem a můžeme ozdobit šlehačkou.
Brokolicová polévka krémová se rozmixuje, zjemní smetanou a dochutí polévkovým kořením, strouhaným muškátovým oříškem, pepřem a osolí.