Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.
Na přípravu jídla pikantní indická čočková polévka budeme potřebovat následující suroviny:
120 g čočky, 4 stroužky česneku, 1 cibuli, 1 lžíci oleje, mletý pepř, sůl, 1 chilli papričku, 1 lžičku kari koření, 1 lžíci kečupu, 1 bobkový list, 1 bramboru, pažitku
Postup přípravy receptu: Cibuli nadrobno nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Ke konci přidáme prolisovaný česnek. Přidáme čočku, kori koření, sůl, mletý černý pepř, bobkový list a zalijeme vodou tak, aby bylo vše pod vodou a necháme dusit. Když je čočka skoro uvařená, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, kečup a nahrubo nastrouhanou bramboru. Dolijeme vodu a pokračujeme v dušení, až je všechno měkké. Podle potřeby dosolíme. Při podávání posypeme pikantní indickou čočkovou polévku pažitkou nebo petrželovou natí.
Pikantní indická čočková polévka se hodí jako samostatné jídlo nebo jako první chod oběda. Polévka má mít hustší konzistenci.
Další recepty
Pečené francouzské brambory se zelím posypeme při podávání sekanou pažitkou.
Paprikovou jíškou zahuštěná zelňačka s uzeným masem se doplní na kostičky nakrájenými brambory.
Okmínovaná kachna se zelím a knedlíkem se dá péct do trouby.
Domácí čočková polévka s najemno nakrájenými párky.
Upečené francouzské brambory se smetanou můžeme také posypat strouhaným sýrem.
Najemno rozmixovaná mrkvová krémová polévka s pečivem či krutony.
Tradiční indická čočková polévka je pikantní pokrm.
Při podávání francouzské brambory s uzeným masem dochutíme tatarkou.
Rozmixovaná fazolová krémová polévka podávaná s opečeným plátkem slaniny na ozdobu.
Čočkovou polévku na kyselo vaříme za občasného míchání.
Krémová čočková polévka se posype nasekaným koriandrem.
Zelňačka se zakysanou smetanou se připravuje přibližně 30 minut.
Povařenou zelňačku z uzených žeber zahustíme jíškou.
Pikantní indická čočková polévka umí v rukou dobrého kuchaře vykouzlit na talíři chutné pohlazení ze svých lahodných chutí. Podle šikovnosti při vaření čočkové polévky se dá mnohdy usoudit i na úroveň kuchařského umění.
Recepty:
Francouzská čočková polévka se zakysanou smetanou.
Krémová cuketová polévka je dochucená nadrobno nasekanou šalvějí.
Na grilu grilovaná pikantní medová žebra se marinují.