Oko

Zelňačka se zakysanou smetanou

Na přípravu jídla zelňačka se zakysanou smetanou budeme potřebovat:
Množství surovin potřebných na přípravu česnečky se zakysanou smetanou pro 4 osoby: 150 g domácí klobásy, 150 g anglické slaniny, 100 ml zakysané smetany, 2 lžíce vepřového sádla, 2 brambory, 300 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička mleté červené papriky, mletý černý pepř, sůl, 2 bobkové listy

Postup přípravy:
Na malé kostičky nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci na rozpáleném sádle. Přidáme anglickou slaninu, podlijeme vodou a necháme vařit.

Kysané zelí propláchneme ve studené vodě, překrájíme a přidáme do hrnce ke slanině a cibuli. Dochutíme česnekem.

Po 15 minutách přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory.

Domácí klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na pánvi, zasypeme ji mletou paprikou a vše přidáme do hrnce. Hotovou česnečku ochutíme solí a mletým černým pepřem. Nakonec přidáme do polévky nok ze zakysané smetany.

Příprava zelňačky se zakysanou smetanou nám bude trvat přibližně 30 minut.


Další články

Paprikové zelí dusíme na mírném ohni.
Žebra na medu který necháme zkaramelizovat.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Zelňačka z uzených žeber s plátky klobásy.
Francouzské brambory se smetanou pečeme pomalu.
Špenátová polévka s noky které necháme několik minut provařit.
Brazilská polévka se připravuje z hovězího masa.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Údolí králů v Egyptě je pohřebiště egyptských vládců.
Špagety carbonara se smetanou posypeme parmezánem.
Město Sankt Peterburg bylo založeno na vrcholu moci dynastie Romanovců a někdy bývá nazýváno Benátky severu.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Zelí se pěstuje po celém území Evropy.

Zelňačka se zakysanou smetanou je polévka, která rozvoní kuchyni svojí vůní a potěší chuťové buňky strávníků.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů